Wpis z mikrobloga

Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale przy próbie zniszczenia satelity śmieci po orbicie będą latały z zawrotna prędkością (mniejszą /większą niż prędkość satelit pozostałych satelit).

Tylko, że taki obrót spraw powoduje, że będą niszczone wszystkie satelity jak leci (nie tylko satelity USA, ale też sprzymierzeńców Rosji - Chin czy Indii a nawet ta jedna satelita Korei Północnej może oberwać ( ͡º ͜ʖ͡º).

Jak dla mnie umieszczanie broni w kosmosie mija się z celem, chyba, że zanosi się na istny armagedon.

Wobec tego dziwne by było umieszczanie broni zeatrzeliwujacej satelity w kosmosie.

Chyba, że czegoś nie rozumiem?
#usa #wojna #rosja #ukraina #chiny
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak dla mnie umieszczanie broni w kosmosie mija się z celem, chyba, że zanosi się na istny armagedon

@tytanowyy: Umieszczenie broni jądrowej w kosmosie jest w c--j pogwałceniem układu o nierozprzestrzenianiu broni jądrowej. Jest raczej takim symbolicznym gestem, niż czymś konkrentym - chociaż na krótką metę da przewagę Rosji.

Raczej krok kompletnie niekonsultowany z Chinami, bo Chińczycy bardzo boją się przełamania tego atomowego tabu i rozprzestrzenienia broni jądrowej po sąsiadach.
  • Odpowiedz
  • 1
@ButtHurtAlert wiem że są różne orbity, ale jaką masz pewność, że przy zestrzeleniu czegokolwiek śmieci nie przeniosą się na inne orbity? Albo nie zniszczą urządzeń, które latają po tej samej orbicie a należą do kogoś innego?
  • Odpowiedz
W zasadzie tu bardziej chodzi o czas reakcji. Jak jebiesz nuki z orbity nad USA to mają do przelecenia dużo dużo mniej kilometrów.
  • Odpowiedz