Aktywne Wpisy
snickers111a +12
#mecz #lewandowski ktoś mi wytłumaczy jak to jest, że nawet lewy w skali światowej i w porównaniu do innych piłkarzy nie jest tak medialny? Chłop jest zaraz za messim u Ronaldo a mam wrażenie że na świecie to śledzą go tylko Polacy i niektórzy kibice Barcelony xD
luciditygone +44
jak weźmiecie sobie kota ze śmietnika to nigdy nie będzie sami
#bekazpisu #tusk #sejm #polityka
https://obrazkowo.pl/6a827a64d68dec697e67197cedf8a127/Marcin-Mastalerek-kiedy-wymy%C5%9Blisz-taki-sprytny-plan-co-go-wcze%C5%9Bniej-nie-wymy%C5%9Bli%C5%82e%C5%9B-nigdy-gibie-si%C4%99-gif
Chyba to jest specjalnie transmitowane, żeby robić radę gabinetową pod publikę, argument, nie wbito pierwszej łopaty, nie zbudowano nawet 1 km torów jest czysto populistyczny.
Jeśli przedstawił kosztorys na ekspertyzy to powinien powiedzieć na jakim etapie są projekty, czy zatwierdzono jakiś plan środowiskowy, czy zatwierdzono masterplan, na jakim etapie jest uzgadnianie kolejnych etapów, szukanie wykonawców itd. Mówienie przed kamerami, że nie wbito nawet łopaty jest słabe bo PiS wbił wiele
To może jeszcze lista tych rzeczy, które zostały zrobione? Nie jestem zwolennikiem ani przeciwnikiem tego projektu ale słyszałem, że spółka nabyła już ponad 1k hektarów w ramach programu dobrowolnej sprzedaży gruntów, mają wiele projektów w zaawansowanej fazie, część pozwoleń, więc byłoby miło wiedzieć jaka część z tego poszła w tych 2 mld (bez pomijania kupowania poparcia klechów przez dotacje na remonty xD).
Zgadzam się w 100%, że na ten temat powinna się toczyć dyskusja, spółka i zarząd powinien przedstawić raporty i decyzje jakie już ostrzymał, uwagi ze strony projektantów co należy zmienić lub wziąć pod uwagę, kosztorysy i harmonogramy i na tej podstawie powinna zostać podjęta decyzja czy
Sensowność inwestycji w CPK
Ogólnie wydanie tego hajsu raczej nie budzi zastrzeżeń, bo tak gigantyczny projekt swoje kosztuje.
Mnie właśnie ciekawi tylko te 27 mln pln.
Ciekawe jacy niezależni dziennikarze i twórcy internetowi połasili się na to siano.