Wpis z mikrobloga

Ja p------e, chlop z roboty umarl w 6 tygodni od diagnozy raka pluca. Pod koniec roku jeszcze normalnie z nami siedzial, po sylwestrze poczul sie zle, jakies omdlenia i dusznosci, TK, biopsja i diagnoza. Cale pluca zajete, a rok wczesniej mial jeszcze TK klatki piersiowej przed jakims zabiegiem planowanym, ktore nic nie pokazalo. Jaka to jest abstrakcja ja p------e. Jeszcze go nawet ze szlugiem nigdy nie widzialem #rak #nowotwory #zdrowie #przegryw
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BrakWolnegoLoginu:
Kurde obawiam się czegoś takiego najbardziej, bo czasem można się wystawić na ekspozycję takiego np. azbestu zupełnie na nieświadomce. Np. raz sprzątałem po wiacie na fimie w której pracowałem i przy zamiataniu coś mnie kaszel taki wziął i się obawiałem czy szef na lewo się tego badziewia z dachu nie pozbył a dowodów już nie ma. I to wszystko przy dofinansowaniach z miasta na takie cele.
  • Odpowiedz
@gedzior84: nie po prostu powietrze jakim oddychamy jest jednym z najgorszych w europie. Podziekuj ludziom w gruzach i tym co palą śmieci albo nie umieja palic weglem we właściwy sposób. Srednio Polacy zyja 5 lat krócej i 10 lat krocej w zdrowiu niz srednia europejska
  • Odpowiedz