Aktywne Wpisy
Metylo +111
Chłopi pańszczyźniani 2.0
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Mawid_Dotyka +21
Chyba najdrozszy ładunek jaki wiozłem 24,500 czystej miedzi na kabelki, a w co dalej z-----------e ze starym trakcje i palicie otuline? #bekaztransa
Cześć, dostałem oferte pracy w Zurychu za około 11k franków szwajcarskich miesięcznie. Jak to wygląda z kosztami? Widzę że mieszkanie mozna spokojnie wynająć za 2k. A co z jedzeniem, rozrywkami? Da się w miare wyżyć za taką kwotę i coś odłożyć?
@programista15cm Szczegolnie bedzie zycie przez Z na emeryturze potem ( ͡º ͜ʖ͡º)
@krzyzakp: czyli zapewne lepiej kupic wycieczke z zero gravity do laax rocks resort (ze skipassem 6 dni) za 3.5k PLN / week
@krzyzakp: troche prychnalem ale co mas na mysli? zarabiasz od 35 do 65 roku ~50K cebluionu to jaki masz miec problem z
No Laax jest drogi, ale mówi się, że to mekka snowboardzistów więc pewnie płacisz sporo za “logo” :-) To Davos jest tańszy.
@hellriser: za snowpark...
@dac_oficjal: zwłaszcza nocą
@dac_oficjal: rel
https://wykop.pl/link/7360265/iranczyk-sterroryzowal-szwajcarski-pociag-wzial-zakladnikow
W Laax jak kupisz na wiecej dni to cena tez jest nizsza za dzien. Do tego im wczesniej sie kupi tym taniej.. A ten wyjazd za 3,5k pln to nie decydujesz sie na godzine przed wyjazdem...
Emerytura - problem taki ze przywykniesz do zycia,
@krzyzakp: jak przepalasz bezmyslnie 50k PLN miesiecznie, gdzie well life mozna miec 10-15 i potem to wlasciwie tylko robisz udziwnienia typu auto za 0.5mln, helikopter itd... to z trudem jestem sklonny uwierzyc, ze taka osoba moze miec na tyle odroczona przyjemnosc
@krzyzakp: w laax ma jeden z najwiekszych chyba snowparkow na swiecie, bo tak poza tym to resort jak resort. Nie za duzy, infrastruktura ok