Wpis z mikrobloga

@56632: jakim cudem mialby byc wowczas rozejm? Wygrana Trumpa to trwaly brak dalszej pomocy z USA a to gwarancja eskalacji walk. Choc Europa stara sie zwiekszac swoja pomoc, to pytanie na ile szybko zdazymy zastapic tez czesc amerykanska.
@56632:

Myślę, że wojna na Ukrainie zostanie rozstrzygnięta jeszcze przed wyborami prezydenckimi w USA. Zresztą — Trumpa nie ma, a jakoś pomoc dla Ukrainy nie płynie (w satysfakcjonującym stopniu). Dalej #!$%@?ą coś o pakietach szkoleniowych na sprzęcie, który może... może za rok albo za dwa lata byłby w służbie żołnierzy...
Choc Europa stara sie zwiekszac swoja pomoc, to pytanie na ile szybko zdazymy zastapic tez czesc amerykanska.

@Aster1981:

Wojna trwa 2 lata. To mało, żeby coś zrobić? To mało, żeby zainteresować się własną dupą?
Wiem, że tutaj to kontrowersyjny pogląd, ale ja nie dziwię się amerykanom. Sam byłbym mega #!$%@? na ich miejscu.
@Thorrand: nie rozumiem co masz na mysli. Rosja zdecydowala ze bedzie to wieloletnia wojna na wyniszczenie. Takze potrwa jeszcze conajmniej kilka lat.
W sumie tak USA jak Europa dopiero zaczela zwiekszac mozliwosci produkcyjne amunicji artyleryjskiej.
Do akcji nie weszly nawet jeszcze f16, pierwsze wejda najwczesniej latem tego roku. A wieksza flota raczej 2025.
Rosja zdecydowala ze bedzie to wieloletnia wojna na wyniszczenie. Takze potrwa jeszcze conajmniej kilka lat.

@Aster1981: Front na mapach będzie statyczny ale maszynka mięsna będzie mielić cały czas. Jak Ukraina będzie miała broni pod dostatkiem a mobilizacja będzie szła sprawnie to tak właśnie moze byc. W Krynkach same gruzy ale Ukraincy dalej trzymają teren...A wystaczyłoby dac Ukrainie nowoczesny sprzęt a nie szroty z demobilu. Dużo F-16, AH-64 Apache byłoby pięknie. Konfrontacja
nie rozumiem co masz na mysli. Rosja zdecydowala ze bedzie to wieloletnia wojna na wyniszczenie. Takze potrwa jeszcze conajmniej kilka lat.

W sumie tak USA jak Europa dopiero zaczela zwiekszac mozliwosci produkcyjne amunicji artyleryjskiej.

Do akcji nie weszly nawet jeszcze f16, pierwsze wejda najwczesniej latem tego roku. A wieksza flota raczej 2025.

@Aster1981:

No właśnie to mam na myśli. ROSJA ZDECYDOWAŁA --> to prawda. Czyli my (Europa) jesteśmy zakładnikami Rosjan, bo
@Rybak28:

A może działają w interesie własnego państwa? Ja wiem, że to może być dziwne z perspektywy Polaka, że Amerykaninowi najbardziej leży interes USA, że Niemiec troszczy się o Niemcy itd. :)

Gdybym to ja decydował (jako Amerykanin) o dalszej pomocy dla Ukrainy... PO TYM CO ZOBACZYŁEM na Ukrainie, w Europie... to też bym powiedział, że #!$%@?ę, i ani centa więcej.

Też jestem agenturą?
@Thorrand: tak to jest w czasie wyborczym demokraci działają we własnym interesie aby zdobyc poparcie, a republikanie we własnym. dlatego niebezpieczne jest kontynuowanie tej wojny w tym okresie. lecz mam nadzieje, ze pomoc od usa jednak przejdzie i trafi do ukrów aby mogli utrzymac front by wynegocjowac lepsze warunki pokojowe. i bądźmy realistami ruskiego z terenu ukrainy sie już nie pogoni oni tam sie bardzo okopali. a europejki przemysł zbrojeniowy czy
lecz mam nadzieje, ze pomoc od usa jednak przejdzie i trafi do ukrów

@wiciuWw46_xD:

Też mam taką nadzieję. Nie życzę Ukrainie źle, absolutnie. Byłbym wariatem, gdybym chciał mieć 1 000 #!$%@? kilometrów granicy lądowej z Rosją. A jeśli Ukraina przegra... przegra całkowicie, to właśnie tak będzie.

a europejki przemysł zbrojeniowy czy produkcja amunicji jest krótko mówiąc no( ͡º ͜ʖ͡º)

O to mam największe pretensje. Jak widać