Wpis z mikrobloga

Jprld, czemu ten Braun jest taki mądry i głupi jednocześnie, przecież to niemozliwe
#sejm
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@RandyBobandy: możliwe że działa tu mechanizm gdzie głupi mówi tak głupio, że jak powie cokolwiek mądrego to człowiek zaczyna jakoś mocniej pamiętać tą mądrą rzecz
  • Odpowiedz
  • 0
@RandyBobandy: bardzo dużo powiedział mądrego chociażby w sprawie samochodów elektrycznych czy ochrony klimatu. Proponuję też obejrzeć jego filmy dokumentalne, które są rewelacyjne. Szczególnie ten o bolku i historii rosji. On nie jest zero jedynkową postacią, ale ewidentnie po drodze musiał mieć jakiś udar czy coś bo jak zacznie czasem p-------ć to mi uszy więdną.
  • Odpowiedz
  • 0
@Tortcebulowy: żeby przestać naciągać ludzi na elektromobilność w warunkach gdzie prąd wytwarza się z węgla - to tak grubo mniej więcej, bo po prostu kiedyś to zasłyszałem u niego.
  • Odpowiedz
prąd wytwarza się z węgla

@uszyk90: udział węgla w miksie systematycznie spada, w 2023 wyniósł tylko nieco ponad 60%. Dlaczego elektromobilność miałaby nie być promowana w takim razie promowana? Szczególnie, że dużo osób sobie kupiło panele fotowoltaiczne i mają prąd za darmo.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bacaa90 chociażby właśnie dlatego że prąd jest z węgla i to już jest wystarczający powod. Prąd z ogniska to nie jest poważna podstawa elektromobilnosci. A idąc dalej jest tylko gorzej. W zimę elektryczne autobusy nawet nie wyjeżdżały na trasę bo ich zasieg wynosił kilkadziesiąt kilometrów. Produkcja baterii elektrycznych jak i brak późniejszego recyklingu nie równoważą zagadnień ochrony klimatu. Wciąż brak rewolucyjnych technologii, żeby to się opłacało. Niech produkują i kto ma
  • Odpowiedz
@uszyk90: NIe żebym był jakimś fanatykliem elekrtyków, ale teraz nie dość że spalamy węgiel, to do tego spalamy jeszcze paliwo.
Zresztą nie dziwi mnie że ruski agent robi co może aby pomóc swoim mocodawcom. Wiadomo że dla ruskich elektryki oznaczają śmierć głodową.
  • Odpowiedz
@RandyBobandy: Rosja ma wszystkie surowce u siebie i czy eksportują rope, gaz, uran czy metale rzadkie, to nie problem. Serio ludzie zapominają jak kacapy są wielkie i jakie złoza naturalne u nich są i nie jest to tylkp ropa
  • Odpowiedz