Aktywne Wpisy
Techguy91 +72
Życie 90% ludzi jest niewarte nawet przeżycia. To jest niesamowite jak duże nierówności mają miejsce w tym społeczeństwie, a ludzie już dawno się z tym pogodzili. Z jednej strony mamy ludzi, którzy za swój majątek mogliby kupić pół Polski, pławią się w luksusach i śmieją z proli, a z drugiej areczkow na minimalnej, którym ledwo starcza do pierwszego i jebią w pocie czoła na tych u góry. Nie mówiąc już o jakiejś

Metylo +32
źródło: temp_file8164932907680864075
Pobierz

Jak wygląda leczenie w takich przypadkach? Czy najważniejsze obszary mojego życia zmienią się? Kontakty międzyludzkie, relacje z rodziną, dziewczyną, mój charakter, sytuacja w pracy? Czy mogę być ospały, niechętny, bez uczuć, być innym człowiekiem? Te wszystkie myśli sprawiają, że chociaż czuję że powinienem, to nie pójdę do psychiatry. Żyję w przeświadczeniu że lepiej cierpieć ze swoimi myślami poniekąd niszczyć sobie zdrowie psychiczne i fizyczne, niż stać się wrakiem człowieka i stracić wszystko co mam przez to że się zmienię. Może ktoś mnie wyprowadzi z błędu?
#nerwica #depresja
Leczenie farmakologiczne zaburzeń lękowych, można porównać do brania morfiny przy złamanej ręce. Nie boli, ale problem pozostaje.
Leki pełnią funkcję, aby uspokoić głowę i wrócić do bardziej normalnego życia bez lęków. Zapomnisz, co to atak paniki. Natrętne myśli będą się pojawiać, ale podejdziesz do nich bardziej z chłodną głową. Hipohondria prawdopodobnie też zniknie