Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +122
Dotyczy Ukraińców skreślonych ze rejestru wojskowego w związku z opuszczeniem kraju na okres dłuższy niż 3 miesiące. Planuje się zobowiązać ich do zgłoszenia się do służby wojskowej w terminie 30 dni od dnia wejścia w życie niniejszej uchwały.
#ukraina #wojna #rosja
No ale w jaki sposób chcą osoby z zagranicy zmusić do powrotu i służby?
@Kumpel19: no a jeśli ktoś tego nie zrobi, to co? Ręka zelenskiego go dosięgnie jakoś? Przecież to nie ma sensu
@SzycheU: Chcą blokować konta bankowe i majątek na Ukrainie. A w przyszłości może blokować paszport?
Ciężko powiedzieć co oni chcą osiągnąć xD. Wróć i umrzyj albo zajmiemy twój majątek w postaci 145 hrywien na koncie i starego mieszkania w Charkowie o wartości 36 tysięcy dolarów. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zobaczymy niebawem.
Ale też jestem za wolnością dla ludzie którzy nie chcą walczyć. Uciekli przed wojna i mają takie prawo.
Jakby ruskie nas napadły NIE CHCIALBYM byc ściągany do maszynki wojennej w Polsce z zagranicy więc też tego nie chce dla Ukraińców
Prawo nie dziala wstecz, kazdy Europejski sad ich wysmieje
Przeprowadzili beznadziejną kontrofensywę, w której bez sensu zginęło wielu Ukraińców, a teraz dziwią się, że mało kto chce się oddać w ręce armii i być zmielonym. I jeszcze chcą ich zmusić do tego. Ratuj się kto może.
@bo-banley no wlasnie mocno oszczedzali wojska, o co pretensje ma chocby USA. Zamiast duze ofensywy bylo szarpanie malymi odzialami piechoty.
Przez to Rosjanie spokojnie zgromadzsili dzue sily, umocnili zajety teraz i teraz sami wyprowadzaja natarcia. I jest fkatycznie maszynka do miesa tak dla Rosjan
Komentarz usunięty przez moderatora