Wpis z mikrobloga

@maniok: nie polecę bo nawet nie pamiętam czy to było allegro czy jakiś sklep. Nie ma większej filozofii z rękawami i workami, musi być dopuszczona do kontaktu z żywnością, wytrzymała na temperaturę i tak na prawdę jedyne na co musisz zwrócić uwagę to żeby była moletowana czyli mała taką jakby strukturę wewnątrz.
No tak ale w rolkach pewno wychodzi taniej a dociąć do pożądanej długości to nie problem przecież


@maniok: Akurat w rolkach wychodzi drożej, często dużo drożej.
https://allegro.pl/oferta/worki-moletowane-25x30-cm-do-pakowania-prozniowego-12360028253
https://allegro.pl/oferta/folia-do-zgrzewarki-prozniowej-rekaw-25cm-rolka-6m-12359889592

Rolka 25x600 17,90 zł
Worki 25x30 31,90 zł (50 szt) (30 cm x 50 szt. - 15 metrów)

Worki 150% dłuższe, ale tylko 78% droższe. Do tego worki są wygodniejsze, bo jak pakujesz dużo to zgrzewanie spodu zaczyna być bardzo upierdliwe, a jak
via Android
  • 0
@bigasslover ja to głównie zamierzam steki robić i to żeby było śmieszniej w ricecookerze takim małym litrowym więc mi duże rozmiary nie są potrzebne. Najwyżej kupię jedną rolkę a reszta to będą gotowe worki
@Mirkosoft: A jak oceniłbyś to urządzenie w kontekście mrożenia składników i potraw?
Często mam ten problem, że albo kupię za dużo mięsa, albo górę bierze przyzwyczajenie do gotowania dla dwóch osób zamiast dla jednej.
Typowe woreczki do mrożenia są o tyle wkurzające, że na ogół są zbyt małe i ciężko je szczelnie zamknąć.
I jak jest ze zgrzewaniem bardziej płynnych substancji? Da się to w ogóle zrobić?