Wpis z mikrobloga

@biaukowe: Skąd się bierze w umyśle człowieka, że jest gotów przywiązać sobie kawałek szmatki sznureczkami do uszu i zakrywać nią twarz bo ktoś mu tak nakazał i mówi, że to dla zdrowia.
  • Odpowiedz
@biaukowe: Wydaje mi się, że wielu ludzi pragnie autorytetów, jasnej hierarchii, poczucia że są odpowiednim trybikiem w odpowiedniej machinie. Do tego konformizm i brak autorefleksji i pewnie inne sprawy. Na poziomie emocjonalnym też nie kumam takich ludzi.
  • Odpowiedz
@biaukowe: od najmłodszych lat sa kształtowane pewne wzorce zachowań które jesli im sie lepiej przyjzec to sa co najmniej dziwne. Słuzby wszelkiego rodzaju to juz wgl pranie mózgu....widzialem kiedys wywiad z jakims polskim snajperem, padło pytanie ilu ludzi pan zabił a chlop odpowiada ja nikogo nie zabiłem ja elminowałem cele iks de
  • Odpowiedz
@serio_serio: te myślicielu, tak bardzo niezależny XD nawet sobie nie zdajesz ile razy dziennie salutujesz XD a że nie podnosisz dłoni do czapki, to nie ma znaczenia XD ale wmawiaj sobie pseudoniezależność i wolność XD
  • Odpowiedz
na logicznym, znęcali się nad Tobą w pracy dzisiaj, że aż tak się przejmujesz moją opinią? (w ogóle nie kumanie pewnych cech w ludziach - tych co tam wymieniłam jako potencjalne powody, że ludzie chcą coś robić NIE OZNACZA GENIUSZU, że samemu się uważa za człowieka niezależnego czy wolnego; mówienie o salutowaniu nie oznacza, że mówi się o bardziej skomplikowanych aspektach "wolności") ale tak jesteś zaślepiony stresem o mój koment, że poniosło
  • Odpowiedz
Co się dzieje w umyśle człowieka że jest gotów komuś salutować?

@biaukowe: Zakładając, że wojsko jest potrzebne (a generalnie nie jest, bo sąsiednie planety nam nie zagrażają, więc na tym niebieskim #!$%@?łku powinniśmy się wszyscy co najmniej akceptować), to jak inaczej to sobie wyobrażasz? Gdyby nie takie reguły, to byłby chaos. Zostało to wypracowane na przestrzeni tysięcy lat.
  • Odpowiedz