Wpis z mikrobloga

Dziś czytałem, że ukraińscy żołnierze przeszli 650 km w głąb Rosji, zniszczyli samoloty na lotnisku. I tak się zastanawiałem, jak to możliwe, że kolesie z bronią, zapewne też obciążeni dodatkowym sprzętem, pieszo przeszli taką odległość, nikt ich nie wykrył i zrobili to, co zrobili.
Jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że grupa ludzi, niezauważona, przechodzi (pieszo- bo tak twierdzili Ukraińcy) z Krakowa do Szczecina.
Ale chyba się nie znam.
#wojna #ukraina #rosja #wojsko #armia #rozkminy #pytanie
  • 11
@TWezmyr: Trzeba napisać emaila do Budonova żeby nie grał w #!$%@? i że nie obchodzi nas bezpieczeństwo ludzi którzy zrealizowali tę operację na terenie wroga, tylko niech podaje jakim autem z jaką rejestracją tam pojechali, bo wykopek na wykopku chce wiedzieć i nie przyjmuje do wiadomości takiej wersji że pieszo. Trzeba mu postawić ultimatum, że #!$%@? tam wojna i albo mówi po dobroci, albo przyjedzie Wołoszański i ujawni jak było.
via Android
  • 0
@kexus512 owszem, w warunkach pokoju to nie ma sprawy, ale to jest strefa wojny, więc nie sądzę, by spokojnie, bez kontroli mogli przejechać. To teraz, dwa, że skoro jechali samochodami to skądś je mieli. Kupili? Ukradli? No w ogóle nie zwróciliby na siebie uwagi. Pociąg, autobus? W ogóle nie wchodzą w grę. Zresztą, niby jakby przewieźli materiały wybuchowe? To nie okupacja niemiecka. Więc pewnie pieszo, więc, kurde, jak? Niby jasne, pieszo przejść
via Android
  • 0
@zafrasowany ja przyjmuję do wiadomości, że to pieszo, akurat nie widzę problemu w (moim przypadku- 65 km dziennie) takiej wycieczce ale kurde, nie musiałem nigdy chować się przed nikim.
via Android
  • 0
@rafal4432 wiem, ale nawet wojska specjalne składają się z ludzi, którzy nie na wszystko mają wpływ. Dla mnie to jest dokonanie czegoś mocno trudnego do pojęcia. Po prostu.
Acz daje też uczucie tego, że Putin #!$%@? tę wojnę, bo skoro czujność obywateli, wojska, policji, FSB jest na tak gównianym poziomie, to i zaangażowanie w zwycięstwo nad Ukrainą będzie takie samo. A to już pozytywna informacja.
@TWezmyr: podałeś argument że nie da się dostac z Krakowa do Szczecina żeby ktoś cię nie zauważył. Otóż się da tylko wystarczy być odpowiednio przeszkolonym a wojska specjalne takie przeszkolenie mają. Możesz mijać ludzi którzy są ze specnazu i nawet o tym niewiedziec.
@TWezmyr widziałeś jak wygląda Rosja? Tam 70% terenu to niezamieszkałe nic, wagabundów pełno, pelno posowieckich rozpadających się budynków w których możesz przenocować jak się nie boisz