Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was też ma (lub miał i już zrealizował) podobny plan na życie kupić mieszkanie w mieście i dom na obrzeżach/ gdzies dalej od miasta do odpoczynku na weekend?
Jak podchodziliście do kupna tych dwóch nieruchomości, bardziej priorytet na dobre, funkcjonalne mieszkanie czy dom?
Czy ktoś ma takie rozwiązanie obecnie i jest w stanie powiedzieć jak często żyje w mieszkaniu w mieście, a jak często w domu? I jak się to zmieniło po kupnie domu?

#mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #nieruchomosci #dom
  • 11
  • Odpowiedz
@takiMirek29: to jest super rozwiązanie. Kurnik robisz pod max swój komfort. Siedzisz tu 5 dni. Domek nad wodą, to wystarczą skromne warunki. Żarcie w słoikach, ale przestrzeń, natura i spokój. No ale wiadomo. Pod siebie i swoje potrzeby to robisz.
A! I jak dzieci skończą studia, to zacznie się umawianie kto bierze domek na weekend. Czy ty czy dzieciaki. Wcześniej nie są zainteresowane. :⁠-⁠)
  • Odpowiedz
@takiMirek29:

Ja. Mam mieszkanie na Mokotowie ale szukam domu w Halinowie pod Warszawa albo Kuligowie nad Bugiem ( lubie obie okolice ). Mieszkanie w tygodniu ( z rozowa jezdzimy do biura czasem ) a na weekend dom. Poki co ogladamy ogloszenia ale dosc regulanie wpada cos ciekawego, nie szukamy willi, nawet te 120m2 ( jak na dom nie duzo ) i ogrodek 50-60m2 wystarczy.
  • Odpowiedz
Czy ktoś z Was też ma (lub miał i już zrealizował) podobny plan na życie kupić mieszkanie w mieście i dom na obrzeżach/ gdzies dalej od miasta do odpoczynku na weekend?

@takiMirek29: Zależy od trybu życia. Jeśli masz jakieś hobby w domu które wymaga dużej ilości sprzętu (cokolwiek, nawet skłądanie klocków lego), to będzie cię irytować, że albo masz to podzielone między nieruchami, albo gdzieś brakuje.

Jeśli tylko wino netflix
  • Odpowiedz
@takiMirek29: ja tak mam. z tym, że najpierw zbudowałem mały domek pod miastem powiatowym (totalne wydupie), a teraz kupuję mieszkanie w mieście. praca zdalna here + zainteresowanie nocnym niebem, które wymaga ciemności (czyli wydupia).
  • Odpowiedz
@takiMirek29: skoro masz zamiar żyć w mieszkaniu, a w domu spędzać weekendy, to chyba priorytet jest jasno wyznaczony.
Wydaje mi się oczywistym, że priorytet powinen być na to miejsce, gdzie będziesz spędzał więcej czasu
  • Odpowiedz
@takiMirek29 Mam kawalerkę w ścisłym centrum i dom na obrzeżach . Finalnie kawalerka poszła pod wynajem dla Ukraińców z uwagi na standard.Mieszkam w domu.Przy domu masz masę roboty koś trawę podlewaj dbaj o basen w sezonie . Chyba że stać cię na kogoś kto zrobi to za ciebie . Mam lvl 33 jak jesteś młodszy to mieszkanie przyda ci się jeszcze do spania #!$%@? po imprezie . Jak starszy to lepiej
  • Odpowiedz