Wpis z mikrobloga

Pytanko czy ChatGPT 4 Turbo wyciągnie mi z internetu jakieś schematy, wykresy obrazujące dane zjawisko np. czy tez jakieś procentowe porównania względem lat? Bo widzę ze na 3.5 się nie da, nawet jeśli wygeneruje to bez grafiki i danych #chatgpt
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pytanko czy ChatGPT 4 Turbo wyciągnie mi z internetu jakieś schematy, wykresy obrazujące dane zjawisko np. czy tez jakieś procentowe porównania względem lat

@Dustaf1: Napisałeś trochę zbyt ogólnikowo. Jeżeli nie masz takich danych pod ręką to wątpię, że GPT sam wszystko znajdzie, nawet jeżeli będziesz próbował naprowadzać. Łatwo zauważyć, że GPT jednorazowo wykonuje zapytanie w Bing, najczęściej parafrazując część Twojego prompta i następnie analizuje rezultaty. To działa, jeżeli szukasz odpowiedzi,
  • Odpowiedz
  • 1
@pa6lo: To znaczy wlasnie, takie ogolnikowe pytanie tez chce mu zadac. Jeszcze z miesiąc temu pamiętam, potrzebowałem danych do prezentacji na temat ktoregos z rodzajów transportu i pytałem w wersji 3.5 zeby podeslal jakieś przydatne wykresy, schematy analizy itp. Wyszukał, np. z GUS ale nie chciało pokazać tej grafiki jakby wygasła. Zastanawiałem się czy w 4 się coś zmieniło, i korzystając z takiego zapytania coś by wygenerowało?
  • Odpowiedz
Zastanawiałem się czy w 4 się coś zmieniło, i korzystając z takiego zapytania coś by wygenerowało?

@Dustaf1: Rozumiem. Szczerze mówiąc, wątpie, żeby GPT4 był znacząco lepszy, bo mówimy tu o zautomatyzowanym procesie wyszukiwania a nie o generowaniu odpowiedzi w oparciu wiedzę zgeneralizowaną przez sieć neuronową. Jak chcesz to mi podeślij gotowe zapytanie, sprawdzę.
  • Odpowiedz