Aktywne Wpisy
Rencista_z_przypadku +118
Jest tu też ktoś skąpy i dusi grosz jak ja ?
Mam prawie 200k i nie potrafię nic sobie kupić , bo twierdzę że wszystko mam i nic nie potrzebuje.
A tak naprawdę szkoda mi wydać 5k na nowego smartfona czy inny gadżet ( ͡° ʖ̯ ͡°) #oszczedzanie
Mam prawie 200k i nie potrafię nic sobie kupić , bo twierdzę że wszystko mam i nic nie potrzebuje.
A tak naprawdę szkoda mi wydać 5k na nowego smartfona czy inny gadżet ( ͡° ʖ̯ ͡°) #oszczedzanie
JessePinkman38 +27
Najpierw kontaktowałem się z amazon.com - pierwsza osoba wygenerowała mi dokumenty do odesłania go do USA, ale były one nie do końca czytelne więc skontaktowałem się z kolejną osobą i spytałem przy okazji czy nie mogę go odesłać gdzieś do europy.
Podali mi adres w Londynie i miałem dostać dokumenty na maila. Nic nie dostałem, więc napisałem po raz kolejny. 3 osoba kazała mi kontaktować się z polskim oddziałem obsługi klienta, a oni kazali mi kontaktować się z osobą od której kupiłem Kindle i powiedzieli, że to ona ze swojego konta amazon powinna to załatwiać... A ogólnie to czytnik został kupiony na amazon.com, więc mam rozmawiać z ich obsługą klienta.
5 osoba nie podołała, więc rozmawiam z kolejną i ta twierdzi, że muszę jednak wysłać paczkę do USA i muszę to zrobić tylko przy pomocy UPS, gdyż mają z nimi umowę i koszt wysyłki jest po stronie amazona xd
Okazuje się, że te dokumenty nie musza być czytelne, bo służba celna dostanie wszystko elektronicznie i tak no i od samego początku nikt nie wspominał nic o tym UPS (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#kindle #amazon
Gwarancja na rok to jest standard w stanach. To w UE jest dłużej. Pamiętaj że jeszcze nie tak dawno temu była u nas standardem gwarancja na 30 60 czy 90 dni