Aktywne Wpisy

Kto wziął 102 koła pożyczki 13 listopada i zrobił 8 tysięcy netto (~13 brutto, podatek, 2100 odsetek (szybkie nadpłaty)) na Intel, AT&T i Orlenie w 100 dni na #czypokonampozyczke - no ja.
Kto otworzył jeszcze "dorzut" #meczennicypkn nową pożyczką (#czypokonampozyczkev2 ?) na 91500 - bo tak było szybko w IKO - też ja.
Już zabezpieczone SL na +1,5k, to już mi (raczej) nie ucieknie.
Kto ma fajnych Rodziców, którzy
Kto otworzył jeszcze "dorzut" #meczennicypkn nową pożyczką (#czypokonampozyczkev2 ?) na 91500 - bo tak było szybko w IKO - też ja.
Już zabezpieczone SL na +1,5k, to już mi (raczej) nie ucieknie.
Kto ma fajnych Rodziców, którzy
źródło: supcio
Pobierz
Cudowne fawele w Chorzowie. Pamiętajcie - "zostawmy planowanie deweloperom".
https://www.otodom.pl/pl/oferta/piekny-dom-salon-52-m2-tarasy-garaz-x2-ID4w98v
#nieruchomosci
https://www.otodom.pl/pl/oferta/piekny-dom-salon-52-m2-tarasy-garaz-x2-ID4w98v
#nieruchomosci
źródło: chorzow-birkenau1
Pobierz

#arduino #esp8266 #esp32 #mikrokontrolery #jezykc #c++ #programowanie
@Turbojurek: @MisiekD Ogólnie problem wydaje mi się, że występował w kompilatorze arduino.
Ja teraz sprawdziłem jak to wygląda w Delphi i C++ builderze. W Delphi (no czyli w pascalu) lewa i prawa strona warunków AND i OR musi być zamknięta w nawiasy, inaczej kompilator wyrzuca errory i nie kompiluje. W C++Builderze nie musi tak być i tak jak jest napisany warunek, działa prawidłowo po podstawieniu wartości
@MisiekD: Przepełnienie zmiennej. Różne typy danych mają różne zakresy. Na przykład int w arduino ma od -32 768 do 32 767. Jak do zmiennej typu int, która będzie miała wartość 32 767 dodasz 1, to nie będzie 32 768, tylko ona się przepełni i będzie miała najmniejszą wartość ze swojego zakresu, czyli -32 768, tak jakby się "resetuje".
Jedyne co mnie jeszcze może nurtować to jak odbywa się to dodawanie wartości w powyższym if-ie.
Bo mam regułę:
if ((temperaturaPiecCO2 >= temperaturaBufor1 + 6 && temperaturaPiecCO2 >= 50) || temperaturaPiecCO1@MisiekD: Nie, to nie przeszkadza. Ale możesz też to zapisać jako + 6.0.
Jeśli nie wiesz o co chodzi z błędami floata, to dodaj np. w konsoli javascript w przeglądarce 0.1 + 0.2.
Podsumowując: tu też wszystko ok.