Aktywne Wpisy
cytmirka +5
Przed chwilą na tinderze wyświetlił mi się chłopak mojej siostry. I ma wstawione najnowsze zdjecia, sprzed dosłownie tygodnia.
Jakie są szanse, że założył tindera w celu poznania znajomych? Nic nie jest wspomniane o tym że jest w związku…
Chyba będę mieć nieprzespaną noc bo dawno nic mnie tak nie zszokowało.
#tinder
Jakie są szanse, że założył tindera w celu poznania znajomych? Nic nie jest wspomniane o tym że jest w związku…
Chyba będę mieć nieprzespaną noc bo dawno nic mnie tak nie zszokowało.
#tinder
wfyokyga +29
Dzień dobry
Wiem, że kiedyś była kwestia tego, że w którejś z firm (Intelach/AMD) instalowano lepiej radzące sobie kontrolery, że kontrolery też nie są obojętne wobec postępu, że 4 sticki katują kontrolery, że przy 4 stickach niekiedy RAM przestaje pracować zgodnie z wgranymi profilami, luzując timinigi, by osiągnąć stabilność bądź też procesor zaczyna pracować w „gorszym” wydajnościowo trybie.
Stąd moje pytanie. Jakie rozwiązanie wybrać przy 7800X3D i Gigabyte B650E AORUS MASTER?
1. 4x sticki, każdy RANK Single
2. 2x sticki, każdy RANK Single
3. 4x sticki, każdy RANK Dual
4. 2x sticki, każdy RANK Dual
Będę wdzięczy za odpowiedź.
#pcmasterrace #komputery #pc #sprzetkomputerowy #gaming
Co do tematu ilości pamięci to trochę loteria i zależy czy będziesz chciał podkręcać.
4 kości pamięci są troszkę wydajniejsze, ale możesz mieć problem z odpaleniem xmp, a podkręcanie jest praktycznie nie możliwe.
2 kości znowu łatwiej podkręcić i możliwe,
I wybrałem też 4 kości, bo (według mnie) ładniej wyglądają niż tylko dwie kości ( ͡º ͜ʖ͡º)
DDR5 jest single rank w modułach 2x16GB i double rank w modułach 2x32GB.
Czyli albo:
1. Zajmujesz 2 sloty dowolnym RAMem, albo
2. zajmujesz 4 sloty modułami max. 16GB każdy.
Oczywiście popraw mnie ktoś jeśli się mylę.