Aktywne Wpisy
Kagernak +342
Wizyta Dudy i Tuska w Waszyngtonie, ja to olewałem bo uważałem, że to tylko kurtuazyjna wizyta lub po prostu Amerykanie chcą nas pouczyć, tak też widziałem w różnych przewidywaniach co to będzie. Parę minut temu patrzę sobie co tam nudnego powiedzieli.
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
A tu Biden...
JEB 2 MILIARDY POŻYCZKI! MAMY TEŻ PRAWIE 100 SZTUK HELIKOPTERÓW NA SPRZEDAŻ! CO? MAŁO? A MACIE JESZCZE 1700 RAKIET Z CZEGO KILKASET O TAKIM ZASIĘGU, ŻE OSTRZELAĆ SOBIE
polock +176
I drugie pytanie, czy dobrym pomysłem będzie smażenie mięska jakieś 5-10 minut, następnie wylanie wody, zalanie tego czerwonym winem i gotowanie aż wino nie wyparuje i dopiero później dodanie wszystkich składników potrzebnych na gulasz?
#gotowanie #gotujzwykopem
Nie dawaj tez dużo oleju
No i wrzucasz mięso i nie dotykasz go przez kilka minut póki sie nie zetnie i nie nabierze koloru z pierwszej strony
Tak jak Ci pisano musisz sciac mieso i je zamknac
Z drugiej strony nie wyobrażam sobie że można gotować gulasz kilka godzin i sprawić żeby mięso było suche lub gumowe
1. Smazysz małymi partiami.porcje takie żeby zakryć do (tak na oko) max. 75% powierzchni dna.
2. Patelnia lub garnek z grubym dnem.
3. Mocno nagrzany tłuszcz.
4. Nie mieszasz mięsa jak powalony. Gdy mięso się dobrze podsmaży z jednej strony to samo odejdzie od dna nie "brudząc" go.
5. To co przywarło deglasujesz winem czy nawet cebulą z solą podsmażaną juz na małym ogniu.
Teraz trochę faktów i mitów. Dobre i