Wpis z mikrobloga

@trele12 głównie sprzyja powstawaniu miażdżycy. A że jest praktycznie we wszystkich słodyczach, zupkach, kostkach rosołowych i wielu innych produktach... Reszta dodawania jest prosta.
  • Odpowiedz
@Kraciach: jak masz mózg i nie jesz kilogramów to olej palmowy nie jest jakoś wybitnie szkodliwy. Problem z tym olejem nie polega na jego toksyczności, tylko na dewastacji środowiska przy jego produkcji. Z drugiej strony, my też zdewastowaliśmy środowisko żeby uprawiać rzepak czy sadzić gaje oliwne, ale o tym się już nie pamięta.
  • Odpowiedz
@Nembutal: potwierdzam, sztuczne w smaku i paskudne. Kupiłem raz bo jest na nie szał na mirko i zacząłem zastanawiać czy to nie trolling. Jasne, gusta są różne ale one serio są paskudne jak marketowy szajs z początku 2000 roku
  • Odpowiedz