Jak myślicie dieselek bez świec żarowych (nie działają) 1.9 tdi, z mega słabym akumulatorem odpali po pół dnia stania w minus 12? :D więcej info po 16 ( ͡°͜ʖ͡°)
@Mawid_Dotyka: w garażu miałem 1 stopień, to ledwo odpalił, też PD, silnik chodził 11 minut i tyle, to nie wiele jeśli w ogóle się podładował zwłaszcza że długo kręcił bo tak zaskakiwał po trochu i w końcu zapalił, no ale stał 3 dni nie jeźdzony, a jak się go ruszy to potem lepiej odpala. teraz -13 się nawet zrobiło xd Wczoraj wieczorem mierzyłem aku to było 12.2V no ale to tylko
@SpokojnyPan: o to nie wiedziałem o tym, że to może ze szkodą być. A czemu tak? @Mawid_Dotyka zapalił ;)
minus 12 było, termometr źle pokazuje więc nie ma co się sugerować. Poza tym że dłużej trzeba było kręcić to zapalił idealnie. a rano w garażu prawie od razu próbował odpalać zaskakiwał ale brakowało i dopiero po chwili.
Muszę dokładnie sprawdzić o co chodzi z tymi świecami bo może jakiś automat albo
jeśli czujesz się kompletnie bezużyteczny/bezużyteczna, to pamiętaj że ten koleś planował inwazję przez 8 tysięcy lat, a potrwała ona ok. 50min jednego odcinka, w której poniósł porażkę. #graotron #seriale #got
więcej info po 16 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#motoryzacja
odpali?
Wczoraj wieczorem mierzyłem aku to było 12.2V no ale to tylko
@r5678: tłoki też niedługo przestaną działać, stopią się. Tam gdzie świeca nie działa.
@Mawid_Dotyka zapalił ;)
minus 12 było, termometr źle pokazuje więc nie ma co się sugerować. Poza tym że dłużej trzeba było kręcić to zapalił idealnie.
a rano w garażu prawie od razu próbował odpalać zaskakiwał ale brakowało i dopiero po chwili.
Muszę dokładnie sprawdzić o co chodzi z tymi świecami bo może jakiś automat albo