Aktywne Wpisy
snickers111a +12
#mecz #lewandowski ktoś mi wytłumaczy jak to jest, że nawet lewy w skali światowej i w porównaniu do innych piłkarzy nie jest tak medialny? Chłop jest zaraz za messim u Ronaldo a mam wrażenie że na świecie to śledzą go tylko Polacy i niektórzy kibice Barcelony xD
luciditygone +44
jak weźmiecie sobie kota ze śmietnika to nigdy nie będzie sami
Pracuję zdalnie i patrzę, w którym mniejszym/tańszym mieście sobie pomieszkać tak z rok, ale może i zostać na dłużej. #walbrzych przykuwa uwagę, bo ceny najmu są bardzo tanie, samo miasto ładne i zielone, wokół góry, a do większego miasta Wrocławia niezła odległość. Podobnie podoba mi się #jeleniagora, trochę mniejsza, ale ciągle na tyle duża, by mieć infrastrukturę i bazę gastronomiczną, a dodatkowo otoczona jest parkami krajobrazowymi, no i jezioro Pilchowice. Chciałem zapytać, jak się Wam mieszka w tych miastach, które uważacie za lepszą opcję dla kogoś, kto robotę już ma i po prostu chce sobie miło spędzić czas. Oba te miasta jakoś z wykopu kojarzę z patologią. Pewnie nie ma też dużo młodych ludzi, bo powyjeżdżali do Wrocławia? Będę wdzięczny za opinie, tylko piszcie czy odnoszą się do Jeleniej czy do Wałbrzycha.
Dodaję też #wroclaw, bo pewnie znajdą się osoby, które będą miały coś do dodania.
Które miasto lepsze?
Z kolei Jelenia kojarzyła mi się dobrze. Ale zobacz jak z parkingiem, bo np. Wałbrzych kojarzy mi się jako rozwalone miasto (więcej przestrzeni), a Jelenia jako coś zbitego w kupę. Wiem, że teraz są też pociągi Jelenia - Wrocław (ogólnie koleje dolnośląskie to kozak), Wałbrzych-
W Jeleniej nie byłem pewnie od 20
Jelenia to baaaardzo spokojne miasto, praktycznie bez przestępczości, ale też praktycznie nic tu się nie dzieje. Za to jest rzut beretem do naprawdę ładnych miejsc turystycznych, Karpacz, Szklarska i dziesiątki mniejszych miejscowości, jeśli ktoś lubi lasy i góry.
Ale ogólnie Wałbrzych jest miastem w którym w sumie niewiele się dzieje. Za to jeśli lubisz spacery, górki to nie ma chyba lepszego miejsca. Na zasadzie wywalenia się bardziej na ryj z mieszkania i jesteś w środku lasu.
Mieszkać znów w Wch przynajmniej teraz
@lunaexoriens: XDDDDDDDDDDDDDDD
@lunaexoriens: z tymi górami wokół Wałbrzycha to nie przesadzaj. W 3 dni przejdziesz wszystkie szlaki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PanHeniek45 W sumie spokojnie żyć bym chciał. Po pracy mieć blisko park, żeby się przejść, bazę gastronomiczną przyzwoitą, bo jadam na mieście, jakieś kawiarnie klimatyczne, żeby się z dziewczynami spotykać, no i żeby te dziewczyny były, a nie wyjechały wszystkie do dużego miasta, w weekend pojechać gdzieś pod miasto pochodzić po szlakach albo posiedzieć nad jeziorem, raz na jakiś
I z bazą gastro no jest kiepsko. W rynku masz ze trzy knajpy z czego jedna to kebab, kawiarni też jak na lekarstwo. W centrum to jedynie klimatyczna Zielona Sofa jakaś kawiarnia od cukierni i w sumie bez