@Trismus: takie typowe ruskie warunki, pewnie doceniają to co mają i to do czego doszli mając diamenty, ropę i gaz dzięki temu ich wybitnemu putinowskiemu szachiście 3D jak 3 Dni ruskiej operacji specjalnej troski na Ukrainie.
@bluzgajacy: kiedyś widziałem wywiad z heroinistą z Berlina i on grzebiąc w koszu w poszukiwaniu plastikowych butelek na wymianę miał większą dniówkę od przeciętnego Polaka, więc nie wyobrażam sobie porównania z Rosją
@Trismus: Kraj z chyba najbardziej wartościowymi zasobami naturalnymi na świecie gdzie jest wszystko od gazu przez ropę i węgiel po złoto i diamenty a bieda jak w jakimś afrykańskim kraju... Gdyby ci debile skupili się na normalnym cywilizowanym rozwoju zamiast na zbrojeniach to mogliby być w ścisłej czołówce najbogatszych krajów świata a wybrali jednak to g---o.
w UE cieplutko, ale w 5 lat nie otworzą żadnej fabryki pocisków aby coś podsyłać Ukrainie, jednorazowo dostali co się dało z własnych zapasów i tyle, powodzenia z obroną przy stosunku 5x1 w pociskach
@spac_jesc_pracowac @bluzgajacy Siedza bo... 1. Czesc ludzi z powodu obaw albo innych powodow, np rodzina, nie moze emigrowac 2. Rubel slaby, ciezko zaoszczedzic na poczatki za granica 3. Znajomosc jezykow obcych wsrod rosjan jest bardzo slaba
@spac_jesc_pracowac wlasciwie to tak. W przypadku kumatych co znaja angielski i siedza w necie z otwartym umyslem nie pomaga to ze widac iz Europa ich nie lubi
Jakaś małpa w radiu teraz właśnie opowiada jak to Polacy będą szczęśliwi gdy będą nosić toboły z butelkami do sklepów, chodzi o tą kaucję, no ja jestem bardzo szczęśliwy nie wiem jak wy
#ukraina #wojna #russiahateclub
źródło: z2
Pobierz3 razy S
Spokój
Sankcje
Solidarność
za rok w zimę już nie będa mieli nawet śmieci do palenia. Wojna jest droga - ale najważniejsza więc niech marzną :)
@bluzgajacy: kiedyś widziałem wywiad z heroinistą z Berlina i on grzebiąc w koszu w poszukiwaniu plastikowych butelek na wymianę miał większą dniówkę od przeciętnego Polaka, więc nie wyobrażam sobie porównania z Rosją
@bluzgajacy: dobrze jest to opisane w książce: "Metro 2035".
w UE cieplutko, ale w 5 lat nie otworzą żadnej fabryki pocisków aby coś podsyłać Ukrainie, jednorazowo dostali co się dało z własnych zapasów i tyle,
powodzenia z obroną przy stosunku 5x1 w pociskach
Siedza bo...
1. Czesc ludzi z powodu obaw albo innych powodow, np rodzina, nie moze emigrowac
2. Rubel slaby, ciezko zaoszczedzic na poczatki za granica
3. Znajomosc jezykow obcych wsrod rosjan jest bardzo slaba
4. Duma narodowa
5. Przyzwyczajenie
@bluzgajacy: toć o to samo można zapytać Polaków XD
Czemu siedzisz w domu, gdy wały w Polsce na milarody? Za to byś miał elektrownie atomową o tani prąd.