#webdev nie mam niestety dużej wiedzy z zakresu webdev, może ktoś będzie umiał doradzić w kwestii sposobu zrobienia/dobrych praktyk. Tworzę stronę ze statystykami zawodniczek w siatkówce na której w zależności od tego /grający na jakiej pozycji, powinien widzieć różne statystyki. Np chciałbym żeby przyjmującą mogła zobaczyć swoje statystyki z różnych typow, ataków, przyjęcia, bloki i zagrywki, a np libero statystyki dot przyjęć, obron różnych piłek, przyjęcia różnego typu zagrywek, wystaw itd. O ile jeszcze nie wiem jak odpowiednio wizualizować kierunki atakow, w bazie danych mam wszystkie typy zagrań. Teraz nie wiem czy to na jakiej pozycji gra zalogowana użytkowniczka sprawdzać raczej z plikiem w którym obsługuje sesje, czy w jakiś inny sposób? I druga kwestia, to właśnie w jaki sposób mogę na stronie mieć różne tabele/wizualizacje w zależności od potrzeb? Chętnie przeczytam sugestie lub poradę dot materiałów które mam zagłębić :)
@SuperGosc11: Jeżeli masz tabelę zagrania, to po prostu pobierasz dane z tej tabeli powiązane ze statystykami osoby o wskazanym id, a potem możesz wyświetlić tabelkę z odpowiednimi danymi (np. nazwa zagrania, liczba/procent, obrazek o nazwie odpowiadającej id zagrania). Jeśli w statystykach będziesz trzymać id zawodniczek (czyli efektywnie z id zalogowanej osoby), to nic nie musisz sprawdzać. Jeżeli chcesz wyświetlić na stronie pozycję, to po prostu dorzuć do tabeli zawodniczek id
miałam już sąsiadów jarających na balkonie fajki i blanty, trzymających tam niezamykające japy papużki, dzieci i psy, ale gość używający co drugi dzień na balkonie frytkownicy to nowa jakość
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link