Aktywne Wpisy

jmuhha +10
Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 20-22k? ( ಠ_ಠ)
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
źródło: 1000025583
Pobierz
kopek +2
Co myślicie o wynajmie nowego auta w salonie?
Za skodę octavie 2026 r. za 131 tys, placilbym 2k na miesiąc przez 4 lata to wychodzi 96 tys + wklad 13 tys suma 109 tys zl.
Ale w racie mam cały serwis, ubezpieczenie OC i ac, assistance, auto zastępcze - żadne dodatkowe koszta mnie nie obchodzą- place tylko za paliwo no i ratę.
Co myslicie?
#auto #samochody #noweauto
Za skodę octavie 2026 r. za 131 tys, placilbym 2k na miesiąc przez 4 lata to wychodzi 96 tys + wklad 13 tys suma 109 tys zl.
Ale w racie mam cały serwis, ubezpieczenie OC i ac, assistance, auto zastępcze - żadne dodatkowe koszta mnie nie obchodzą- place tylko za paliwo no i ratę.
Co myslicie?
#auto #samochody #noweauto

#tvpis
źródło: images
PobierzZacytuję skrót:
To rzeczywiście skomplikowane i trudne do zrozumienia dla nie-prawnika. Może powiemy tak: powołanie Kurskiego nastąpiło na podstawie ustawy jednoznacznie sprzecznej z Konstytucją (co stwierdził „prawdziwy” TK w 2016 roku). Dlatego nie było OK.
Obecnie mamy lukę prawną (zresztą w wyniku niewykonania przez PiS tamtego wyroku TK), bo zmiany personalne w organach TVP nie mogą być dokonywane ani przez KRRiT, ani przez Radę Mediów Narodowych, bo pierwsza nie ma już uprawnień,
Komentarz usunięty przez moderatora
@Nestoreish: Jestem na 100% pewien że KO znajdzie prawników którzy powiedzą że wszystko zgodnie z prawem jest, a PIS że wręcz przeciwnie. Koniec końców liczy się efekt i jeśli telewizja publiczna będzie dalej ordynarną tubą propagandową to koalicję rozliczą wyborcy przy urnach.
Skoro PIS rozpieprzył sytuację prawną w Polsce to najpierw trzeba ten PIS odspawać od państwa by ją naprawić.
źródło: temp_file4413900723356697833
Pobierz@Herubin: to w takim razie tym bardziej działania Sienkiewicza były niezgodne z prawem. Skoro TK stwierdził, że niekonstytucyjne jest pozbawianie KRRiT wpływu na rady nadzorcze, to interpretacja KSH w taki sposób, żeby pozbawić KRRiT wpływu na wybór rad nadzorczych i zarządów, także jest niekonstytucyjna.
@groman43: ustawa o RMN jest jedną i tą samą ustawą w której była mowa o odsunięciu KRRiT od decyzji kto zasiądzie w radzie nadzorczej TVP ergo TK orzekł że ta cała ustawa jest niekonstytucyjna
Skoro odsunięcie KRRiT od decyzji jest
@zobq: ale KRRiT jest pozbawione wpływu przez niekonstytucyjna ustawę i trzeba by ją najpierw wycofać żeby przywrócić wpływ KRRiT, albo przegłosować nowa ustawę która o tym mówi, a to wszystko duda by zablokował, więc pozostało KSH