@JuneJohn tak się pytam. Ja odkąd oddanie kupiłem ekspres to bym najchętniej pił jedną za drugą, ale się ograniczam bo nie chcę przesadzić. Z 4 dziennie max wypijam. Nie miałeś po 12 żadnego szczękościsku czy innego uczucia zbyt mocnego pobudzenia?
@krucjan: nie miałem, ale kawa towarzyszy mi do długich lat. W ogóle nie przypominam sobie żebym po kofeinie w jakiejkolwiek formie miał szczękościsk itp. Dopóki czujesz się ok to możesz pić ile masz ochotę, jeśli pijesz kawę regularnie to wbrew obiegowej opinii nie wpływa ona na aż tak bardzo na podniesienie ciśnienia.
@krucjan: Zrób sobie nawyk picia wody po każdej filiżance, bo kawa odwadnia organizm oraz niestety blokuje przyswajanie magnezu z jedzenia, więc nie popijaj kawy podczas posiłkowania się i powinno być dobrze (niedobory magnezu = skurcze mięśni).
@krucjan Do samego śniadania piję 2 razy podwójne espresso czyli 4 razy espresso z dodatkiem wody.
W pracy niestety nie mam dostępu do ekspresu i za bardzo do kawy nawet, więc kupiłem sobie tabletki z kofeiną 300mg, ale nie działają za bardzo xD Albo już tak mam organizm z-----y kawą, że taka dawka nie robi na mnie wrażenia.
Generalnie przed tabletkami piłem około 8 espresso dwa razy dziennie w dwóch porcjach.
@GwachQar tabletki z kofeiną to już wyższy level xD ja piję dla smaku, zastanawiam się właśnie czy nie kupić sobie kawy bezkofeinowej, żeby chlać bez ograniczeń
#kawa #pytanie
Nie miałeś po 12 żadnego szczękościsku czy innego uczucia zbyt mocnego pobudzenia?
Dopóki czujesz się ok to możesz pić ile masz ochotę, jeśli pijesz kawę regularnie to wbrew obiegowej opinii nie wpływa ona na aż tak bardzo na podniesienie ciśnienia.
W pracy niestety nie mam dostępu do ekspresu i za bardzo do kawy nawet, więc kupiłem sobie tabletki z kofeiną 300mg, ale nie działają za bardzo xD
Albo już tak mam organizm z-----y kawą, że taka dawka nie robi na mnie wrażenia.
Generalnie przed tabletkami piłem około 8 espresso dwa razy dziennie w dwóch porcjach.