Aktywne Wpisy
Nie mam matury, nie poszedłem na WYMARZONE studia bo uwaliła mnie obowiązkowa matematyka giertycha. Dzisiaj dzięki temu pajacowi muszę pracować jak zwykły robol. Specjalnie aż się spytałem znajomych zagranicą czy w ich zawodzie wykorzystują matematykę. Nie, ich obchodzi co im wypluje kalkulator, a jak mają obliczyć sobie metraż to opłacają fachowców, matematykę to oni widzą jak muszą sobie budzik na rano ustawić.
TFU NA CIEBIE FR*JERZE
#polityka #sejm #bekazpisu
TFU NA CIEBIE FR*JERZE
#polityka #sejm #bekazpisu
cambiasso +445
Badania wykazały, że atrazyna może nadawać samcom płazów cechy żeńskie: na przykład samce żab narażone na działanie atrazyny mają niższy poziom testosteronu, wytwarzają mniej plemników, a nawet zmieniają swoje zwyczaje godowe, wybierając samce zamiast samic.
https://www.nationalgeographic.com/animals/article/100301-atrazine-frogs-female-chemical
Ukraina używa atrazyny na swoich polach. Smacznego :)
Wszystko fajnie, tylko że temat jest tłuczone minimum 10 lat.
Bez jakiś konkretnych dowodów.
Czy jestes zyjacym w ukrainie plazem ze podnosisz ten temat czy moze tak na sercu Ci leza zyjace w ukrainie plazy?
Wyjasnienie: W ue nie uzywa sie tego herbicydu na polach kukurydzy (bo tam ma zastosowanie) poniewaz zwiazek ten przenikal do wod i szkodzil plazom.
Ksenoestrogeny to egzogenne związki zaburzające przede wszystkim gospodarkę estrogenową. Wpływają niekorzystnie na płodność mężczyzn oraz na kształtowanie się płci w życiu płodowym
NIe jestem.
WIem, że nie używa ale jedzenie po takim pryskaniu wjeżdża do Polski z Ukrainy.
@Berkel_88: ech, czyli jak coś grozi płazom, to na 100% na ssaki nie działa?
Mogło by się wydawać, że co tam to tylko żaby, ale te żaby są częścią ekosystemu, który został by bardzo zachwiany kiedy by zniknęły
@Berkel_88: ja tylko odniosłem się do twojego wpisu. Bo to twoje, co nie?
@Berkel_88: a może ty sobie uprościłeś?