Aktywne Wpisy

ibleedforyou +3
jaki to kolor oczu?

źródło: 488519738_1722581595269304_4090418323250561329_n
Pobierz
BC_anada +30
Dobra wysłuchałem wszystkich i stwierdzam chociaż sam się dziwie że z największym sensem to mówi zandberg. Pomimo że zaliczam się do tych których by pewnie opodatkował na 50%.
Młodzi, mało zarabiający nie zdają sobie sprawy do czego doprowadzą rządy mentzena i jak dopiero wtedy będą mieli przej*****.
#kanalzero
Młodzi, mało zarabiający nie zdają sobie sprawy do czego doprowadzą rządy mentzena i jak dopiero wtedy będą mieli przej*****.
#kanalzero
Ma ktoś pomysl jak sobie pomóc aby przetrwać te 3 tygodnie do operacji? Ćwiczena z yt na rwę kulszową/dyskopatie nic nie pomogły. I nie wiem czy wgl zawegetować w tym łóżku czy jednak jak mniej boli to się ruszać. Bo neurolog to mówił, że ruch do minimum ograniczyć bo ból to uszkodzenie nerwu i na następną wizytę przyjdę bez bólu bo uszkodze nerw. A neurochirurg mówił żeby spacerować tyle na ile mi pozwala ból. Żeby nie osłabiać mięśni i nie powodować ich zaniku. To który z nich ma rację? Podobno żadna fizjoterapia w moim stanie już nie pomoże. Co sądzicie?
#kregoslup #fizjoterapia #dyskopatia #zdrowie #medycyna
- seria zastrzyków preparatu Movalis,
- z ćwiczeń robiłem planki, planki boczne, wyprosty kobry
@BrudnyPedro Ja przepuklinę mam już pewnie długo, bo plecy się odzywały z raz na rok, a od marca tego roku czułem promieniowanie do nogi, ale spacer/bieganie pomagało i przechodziło na cały dzień. Ale było to na tyle słabe, że dało się funkcjonować. W październiku było gorzej. Przez 2 tyg miałem tak, że siedzieć się dało ale nie można było przejść więcej niż 100m. Potrafiłem w sklepie siedzieć
Opis rtg ledzwi taki mam:
Niewielka prawowypukla skolioza w odc L/S kregoslupa z rotacja kregow. Splycenie lordozy ledzwiowej. Poziome ustawienie kosci krzyzowej. Tylozmyk na wys. L2/L3, L5/S1
Ogolnie jestem przekrzywiony na prawa strone.
@zaciskk u mnie od dźwigania. A to szafa, a to coś innego. Zła postawa przy codziennych czynnościach jak wiązanie butów, podnoszenie rzeczy.
Od czego to nie wiem. Te "korzonki", "lumbago" mialem już w wieku 12 lat. Ale to pobolało 2-3 dni i mijało. I wracało po roku, półtora. Im byłem starszy tym bolało bardziej i dlużej. Np koło tygodnia. Ale bez promieniowania do kończyny. Dopiero w tym roku było z promieniowaniem i bolało na tyle, że poszedłem do lekarza.
Mój ojciec też ma tak okresowo te korzonki. I mu mija
Ale ciekawi mnie co dalej. Będę żył bez kawałka krążka? Czy to wpłynie na moje życie, zakres ruchu i tak dalej?
Bardziej siedzenie przed komputerem myślę.
Mnie plecy jako tako nie bolały nigdy prócz
Komentarz usunięty przez autora
Tej nazwy co podałeś lekarz nie mówił
Nie wiem od czego to się pojawiło. To jest loteria i indywidualne predyspozycje. Jeden będzie całe życie pracował jak Ty i nic mu nie będzie, inny będzie miał problemy w młodym wieku. Ja myślę, że siedzenie za biurkiem to nie jest dobra pozycja i sprzyja takim właśnie rzeczom. A pewnie się garbie choć skoliozę mam minimalną.