Aktywne Wpisy
Graner +18
#nieruchomosci
Przypominam że budujemy najwięcej na 1k ludków w Europie, demografia (Polaków, a czy umrzemy czy wpuścimy imigrantów to już mniej istotne, przecież nie będziemy za swoje budować dla przybyszy) jest fatalna. Lokale na każdą kieszeń w Polsce są, a zarobki w wojewódzkim nie są specjalnie wyższe niż średnia województwa.
I przypominam że lekko licząc 95% ludzi chodzi do roboty odpi3rdolic swoje i zarobić na życie, a nie dlatego że ma jakieś potrzeby rozwoju zawodowego (tacy ludzie nie pracują na etacie tylko ryzykują ze swoim).
Dlatego
Przypominam że budujemy najwięcej na 1k ludków w Europie, demografia (Polaków, a czy umrzemy czy wpuścimy imigrantów to już mniej istotne, przecież nie będziemy za swoje budować dla przybyszy) jest fatalna. Lokale na każdą kieszeń w Polsce są, a zarobki w wojewódzkim nie są specjalnie wyższe niż średnia województwa.
I przypominam że lekko licząc 95% ludzi chodzi do roboty odpi3rdolic swoje i zarobić na życie, a nie dlatego że ma jakieś potrzeby rozwoju zawodowego (tacy ludzie nie pracują na etacie tylko ryzykują ze swoim).
Dlatego
Dla jednych 15 minut to wydaje sie dużo, ale jest to mniej więcej tyle samo czasu, kiedy pobliska stacja paliw zrobi promocje o 5 groszy taniej na litrze, to ludzie ustawiają się w niesamowitych kolejkach aby zatankować za 50zł XDDD
Dobra, ja sie rozpędzam do 95km/h aby mi starczyło bo mam tylko 16% baterii a wiem, że zaraz jakiś passat albo E36 mnie wyprzedzi i zakopci swoimi lejącymi wtryskami XD
#tesla #j--------e #samochody
Tak na poważnie to jakbym nie miał kasy to nigdy bym nie brał leasingu na to g---o. Ale czemu wziąłem? Napęd na 4 koła, autopilot, 500 koni od samego startu, ułamek sekundy od wciśnięcia pedału gazu reakcja (tego nie ma nawet wolnossąca benzyna
Albo spać, to zdrowsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na terenie DE na największym zadupiu masz 22kW, nawet na terenie budowy mamy 14kW.
@Zarzutkkake: to nie problem, jak jadę to ciężko się fajkę pali, bo albo ktoś wyjedzie, albo wyjdzie i tylko się denerwuję, a na stacji jak tankuję to gonią. A tak podjeżdżasz, wysiadasz. Fajeczka w mordkę, zapałeczka - cyk i na spokojnie się delektujesz. A jak stara zacznie warczeć, że szybciej bo kasza dla dziecka stygnie. To Ty gasisz kiepa i wyciągając,
Niestety wciąż nie rozumiem, po co tracić czas na zabawę z czystym elektrykiem? Czy życie nie jest prostsze gdy możesz w parę minut zatankować do pełna i bez obaw przejechać cały kraj z włączonym ogrzewaniem?
Proszę, uświadom mnie, chciałbym zrozumieć (。◕‿‿◕。)
1. Miejsce parkingowe z dostępem do prądu
2. Mało długich tras
3. Kasa na dobrego elektryka
To będziesz w siódmym niebie. Przez ostatnie 15 lat moje życie najbardziej
@zibizz1: wrzucasz w nawigacje gdzie chcesz jechac i ona planuje gdzie masz sie ładowac i ile czasu.
@ForceMajeure: Za komuny to się podjeżdżało pod dystrybutor z papieroskiem w ustach. A teraz to niby co, że gorsze te wiaty budują? Czy co, że benzyna się nagle łatwopalna zrobiła?
@Wychwalany: o ile pod mcd jest stacja ładowania, a zwykle nie ma, albo jest awaria, albo... po prostu robię siku, zamawiam na drajwie w 5 minut i jadę dalej, bez zabawy w szukanie wolnej szybkiej ładowarki
Jeśli planuje dalszą trase powiedzmy 1000km to biorę albo diesla albo nie ukrywam planuje wyjazd nawet 4 godziny wcześniej.
Latem bajka, zimą c-----o bo właśnie ogrzewanie bierze jakieś 50 - 70 kilometrów z 500 dostępnych przy jeździedo 110km/h xd. Na razie nie doświadczyłem większych mrozów jak -4 więc sie nie wypowiem, ale jak jadę od budowy do budowy to zawsze podłącze auto na jakieś 2h co pozwoli na przejechanie 50 kilometrów.
@Wychwalany nie oszukujmy sie, przy elektryku postoje są dłuższe ( ͡
W spaliniaku to mnie męczy że muszę odsnieżać a zanim się w zimie nagrzeje to już dojechałem na miejsce.
Oczywiście są takie które potrafią zapalić same silnik kwadrans przed odjazdem, ale to niezgodne z polskim