Wpis z mikrobloga

Wystarczy czytać nagłówki zachodnich portali, żeby wiedzieć, że po prostu nie ma żadnego planu na zwycięstwo Ukrainy.
Więc przestańcie ukraińskie trole #!$%@?ć o sukcesie moskiewskiej propagandy w Polsce, bo jest już zwyczajnie po zawodach...

Mieliście szansę pokazać cokolwiek w trakcie tej wielce zapowiadanej kontrofensywy... wyszła jedna wielka kupa.

Więc nie wiem na co liczycie - na to, że zachód wyśle własnych żołnierzy?
xDDD

Bo przykro mi, ale żadne wunderwaffe nie istnieje, Amerykanie nie posiadają jakiejś cudownej broni, która mogłaby odmienić losy tego konfliktu - i nie - F-16 to "tylko" całkiem standardowy samolot myśliwski, a nie magiczny anihilator do rozwalania ruskich.
Nie przeważyłby jakoś dramatycznie losów tej wojny.

Więc tak samo jak ukraińskie władze wypchały się na Polskę po tym jak nie mieliśmy już żadnej broni do zaoferowania, tak samo polskie władze muszą dbać teraz o polskie interesy, a nie być bezkrytycznymi "sługami Ukrainy" - nie jesteście już w stanie zaoferować zwycięstwa nad Rosją - zachód musi się teraz przystosowywać do nowego układu sił na Ukrainie i tyle.

#ukraina #wojna
  • 9
@miku555:

Więc nie wiem na co liczycie - na to, że zachód wyśle własnych żołnierzy?

Tak, a o co chodzi? UKRy wykopowe już na bezczela domagają się wysłania Polaków na front.

https://wykop.pl/wpis/73983731/ubrani-ukraina-rosja-wojna-usa

Ubrani?

Powinni jechać ci którzy dla Sprawy nic nie zrobili. Ja ukrofilem nie jestem ale swoje wpłaciłem.

O to to. Niech wielcy patrioci, którzy nie chcieli wysyłać pomocy i broni sami wsiądą do tych gratów t-72 i pojadą bronić
Bo przykro mi, ale żadne wunderwaffe nie istnieje, Amerykanie nie posiadają jakiejś cudownej broni, która mogłaby odmienić losy tego konfliktu

@miku555: Oczywiście że jest w teorii taka broń. Problem w tym, że amerykanie jej Ukrainie nie przekażą, bo boją się co odwali fiutinowi jak mu nagle Ukraińcy zagazują albo rozwalą taktycznymi parę dywizji.