Mam frytkownice beztłuszczowa. Jak robię mięso w panierce, to ta panierka jest taka strasznie sucha. Ma ktoś na to jakiś patent? #gotujzwykopem #kiciochpyta
@Movet: rozumiem że dużo ludzi się decyduje na takie coś, bo "będzie zdrowsze", ale niestety coś za coś. zdrowsze rzadko kiedy oznacza "smaczniejsze" :(
@Movet: z mojego doświadczenia wynika że panierka z bułki tartej się nie nadaje, ale z panko wychodzi fajna. Ale też temperaturę trzeba zrobić dość wysoką. Ewentualnie 10 sekund na patelni z obu stron i potem frytkownica
@Movet frytkownica beztłuszczowa tak naprawdę nie jest frytkownica tylko piekarnikiem z termoobiegiem. W zwykłym piekarniku też zrobisz frytki bez użycia dodatkowego tłuszczu (bo tłuszcz w kupnych frytkach już jest) co nie czyni z niego frytkownicy beztłuszczowej. Ta zależność powinna dać ci do myślenia. Jak pisali poprzednicy można użyć tłuszczu w sprayu, ale IMHO zarówno frytki jak i rzeczy panierowane wychodzą znacznie lepsze robione "po bożemu". Po prostu jak coś ma być smażone
Teoretycznie każdy bąbel dyskwalifikuje oponę, ale nie mogę nie zapytać wykopowych ekspertów. Opony nie mają nawet miesiąca, ale #!$%@?łem się w dziurę tydzień temu. (╥﹏╥) Jeździć obserwować czy na śmietnik? #opony #pytanie #motoryzacja
#gotujzwykopem #kiciochpyta
@Movet: polej wodą to bedzie mokra. Jak jest #!$%@? beztłuszczowa i dajesz kawał suchego mięsa to co ma być tam wilgotne?