Aktywne Wpisy
lepaq +417
GeDox +564
Od dziś, co dzień będę wrzucał tego posta. Dopóki nie zostanie przewieziony do polskiego aresztu.
Sebastian Majtczak urodzony 31.05.1991 w Bonn, zamieszkały w Łodzi, prowadzący spółkę Rigello Sp. z o.o. jest poszukiwany czerwoną notą Interpolu.
#majtczak #sebastianmajtczak #codziennymajtczak
Sebastian Majtczak urodzony 31.05.1991 w Bonn, zamieszkały w Łodzi, prowadzący spółkę Rigello Sp. z o.o. jest poszukiwany czerwoną notą Interpolu.
#majtczak #sebastianmajtczak #codziennymajtczak
Cześć, robię pierwszego lagera z brewkitu. Wcześniej robiłem same górniaki. Fermentacja trzeci tydzień, początkowe blg około 15, tydzień temu 3,5 obecnie coś między 1 a 2 i już nie zjeżdża. Nie przelewalem na cichą, po 2 tyg dodałem chmiel na zimno. Dziwne jest to, że cały czas dość intensywnie bulka, a przy pobieraniu próbek widać, że piwo jest dość nagazowane. Drożdże z brewkitu + german lager. Temp. fermentacji ok 17-20.
Miałem plan butelkować i odstawić na lagerowanie na miesiąc, ale boje się, że skoro piwo jest nagazowane i bułka, to będzie granat :( co sądzicie?
A minęło chociaż 72h braku spadku blg?
@kmala: Wrzucałeś drożdże do dolnej fermentacji? W tej temperaturze to po 2 dniach było już po fermentacji. Dolniaki powinno się puszczać w okolicy 8-10C (zależy od szczepu). Piwo będzie miało szereg wad ale to już najmniejszy problem na ten moment. Możesz butelkować.
Nie ma co się martwić, mi dopiero 5 lager wyszedł w miarę czysty ( ͡° ͜ʖ ͡°