Wpis z mikrobloga

• 0
@harold97 może to ich zmobilizuje do myślenia, nie tylko z ukrami z resztą. Gruzini, Pakistańczycy/Hindusi, Arabowie itd też są głównie w miastach (nie licząc miasteczek przy fabryce w środku pola)
  • Odpowiedz
@NoweWytyczne: Ja go nie potępiam. Znam wersję, którą promuje ichniejszy IPN, nie słyszę niczego nowego. Jak na szajs, który czytam tu i tam (np w twittcie wrzuconym przez OPa) to są luźne teksty, a mówimy tu o userze, który mocno działa w prostowaniu fejków wrzucanych przez pro-kremlowskie źródła, więc takie rzeczy przechodzą mi obok ucha.
  • Odpowiedz
Nie wiem czego uczy się teraz w szkołach, ale ja wyszedłem z wiedzą, że wywózki były albo niepotrzebne albo były zbrodnią, w czasie której przymusowo wywożono ludzi, często na totalne pustkowia, a w czasie wywózek część ludzi zmarła.

@lycaon_pictus: No to powiedzieli wszystkiego w tej szkole a tymbardziej mi, bo oprócz tego co napisałeś LWP popełniało zbrodnie na całych wioskach są nawet polskie strony na wikipedii, które o tym traktują.

Co
  • Odpowiedz
najlepsze, że tak naprawdę ukr i rusek to jedna, wschodnia mentalność. Niczym się dzicz nie różni

@DrakkainenV: Gdyby to co napsiałes było prawda Ukraincy nie walczyliby o dołaczenie do tych sojuszy w których jest Polska, a wybraliby drogę Białorusi.
  • Odpowiedz
Mnie ciekawi czy te 15 osób, które to polubiło dowie się kiedykolwiek, że kolo im nakłamał w tłumaczeniu.

@lycaon_pictus: Poszukaj sobie co sami komunsic mówili na jakims plenum kC czy jak tam to zwali o akcji Wisła niedługo po jej przeprowadzeniu. Sami sie przznanwali, że to było nieptorzebne,przesadzone i naciagane.
  • Odpowiedz
@sameowoce: Normalnie spotykam ich w pracy, na spacerach z psem, rozmawiamy jak normalni ludzie, ubieramy się podobnie, przestrzegamy podobnych zasad i norm.
To jest właśnie integracja.
A że nie są p0lakami i nie drą tak jak oni czerwonej od wódy i gniewu mordy: "j----e ukry, ZA MAŁO WAS PAN PUTIN ZABIŁ, WOŁYŃ, WOŁYŃ, WOŁYN KUUUUUURWAAAAAAAA"? No trudno im się dziwić.
  • Odpowiedz
@BayzedMan:

Nie zawsze pogromy to był ludobójstwa, patrz np tu

Ludobójstwo to też nie jest.

No to powiedzieli wszystkiego w tej szkole a tymbardziej mi, bo oprócz tego co napisałeś LWP popełniało zbrodnie na całych wioskach są nawet polskie strony na wikipedii, które o tym traktują.

O tym, że ludzie umierali w czasie tych akcji jest już wskazaniem, że dochodziło do drastycznych nadużyć, tak samo jak było od 1939, gdy
  • Odpowiedz
Poszukaj sobie co sami komunsic mówili na jakims plenum kC czy jak tam to zwali o akcji Wisła niedługo po jej przeprowadzeniu. Sami sie przznanwali, że to było nieptorzebne,przesadzone i naciagane.

@szurszur: Pisałem ściśle o tym co napisał Sasha_00, nie o tym co jest w tekście, który zaznaczał.

Zarzut wobec osób decyzyjnych, że argumentacja o likwidacji UPA jest nietrafiona, bo AK zlikwidowano bez tego, jest znana od dawna,
  • Odpowiedz