@Yurakamisa: myślę, że walka z korpucja przebiega tak samo jak kontrofensywa. I tak samo obfituje w sukcesy. Inna sprawa, że jest postęp. Wcześniej ukraona była kraina szczęścia, piękna i dobrą. I jakakolwiek wzmianka, że coś tam może być nie tak była karana onucyzmem. Dziś już wolno mówić o korupcji na Ukrainie. Postęp.
@Wilczynski: Każdy od dawna wiedział o korupcji na Ukrainie. Według was onuce i konfiarze walka z korupcją jest zła bo pokazuje że jednak na Ukrainie jest korupcja xd. Ale rozumiem że nie chcecie walczyć z korupcją bo walka z tym jedynie może wzmocnić Ukrainę i jej wojsko.
@Yurakamisa: Od razu stałem sie Konfiarzem. Ale inna sprawa, że taka taktyka jest stosowana zawsze. Na początku zaprzeczanie, negowanie i wyzywanie. A potem jak już się nie da ukryć oczywistycz oczywistości to wzruszenie ramionami i "od razu było wiadomo", "każdy wiedział". No nie. I nie znajduje się ta informacja w polskich mediach. A przecież szkoda. Powinno się ukazać - Patrzecie Polacy i się uczcie jak to bracia Ukraińcy walczą bezwzględnie z
@Wilczynski: w sumie to mogli by wogle o tym nie informowac tylko po prostu z worem chodzic
dziadek mroz powinien do nich przyjsc na swieta i pozabierac im wszystkie pieniadze XD
spokojnie ukraina mogla by sobie za to kupic z 10% wiecej amunicji jakby ktos tam mial jaja to by ich wysylal na front, od razu by sie te pieniazki znalazly bez szukania
@twardy_kij: Dokładnie. To mi przypomina takie rozwiązania jakie w Polsce proponują różni eksperci, że "wystarczy wybrać ludzi mądrych i uczciwych" i oni już tak zrobią, żeby było dobrze.
@Wilczynski: a to wiadomo jak bedzie ale ja nie bede plakal jesli beda im zabierac a za te pieniadze kupowac pociski taka propaganda by pomogla ukrainie przekonywac swiat ze warto im jeszcze pomagac
a eksperci to przeciez sa zawsze golodupce wiec na ideowosc w 2023r bym nie liczyl
@Wilczynski: tak jak mówisz, teraz to każdy mądry a rok temu weź powiedz ze korupcja, że sprzedają cześć pomocy humanitarnej itp. To cie wszyscy mieszali tutaj z błotem. Dopiero teraz się to zmienia i można mówić jak jest, ale na to fajnopolacy mówią "no ale to było oczywiste" xD
@Wilczynski: ja akurat pamiętam jak w grudniu 2021r. pisano o prośbach Ukrainy o kolejną pożyczkę z MFW i o tym jak to jest nie wydolne i skorumpowane Państwo. Od lutego/marca 2022r. stwierdzenie takich faktów to temat tabu i ostracyzm...
ta gembicka na kazdym plocie u mnie w okolicy wisiala.. no coz troche sie zdziwilem, bo na plaktach tak nie wyglądała XDD nawet w tym aspekcie pisowcy #oszukujo #sejm #polityka
Komentarz usunięty przez moderatora
Inna sprawa, że jest postęp. Wcześniej ukraona była kraina szczęścia, piękna i dobrą. I jakakolwiek wzmianka, że coś tam może być nie tak była karana onucyzmem.
Dziś już wolno mówić o korupcji na Ukrainie. Postęp.
Ale rozumiem że nie chcecie walczyć z korupcją bo walka z tym jedynie może wzmocnić Ukrainę i jej wojsko.
No nie. I nie znajduje się ta informacja w polskich mediach. A przecież szkoda. Powinno się ukazać - Patrzecie Polacy i się uczcie jak to bracia Ukraińcy walczą bezwzględnie z
@Yurakamisa: walka jest super, pozoracja niezbyt.
@Yurakamisa: życze ukraińskiemu wojsku jak najlepiej, życze im żeby ukraińcy przestali rozkradać pomoc i wystawiać ją na olx.ua
https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/analizy/2023-03-07/nowy-rozdzial-w-walce-z-korupcja-na-ukrainie
https://www.rp.pl/przestepczosc/art38895211-korupcja-w-ukrainie-siedem-tysiecy-dolarow-i-nie-musisz-bronic-ojczyzny
https://www.money.pl/gospodarka/ukraina-ma-powazny-problem-to-wymknelo-sie-spod-kontroli-6936913010944608a.html
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-walczy-z-korupcja-wazny-krok/hs1msfc
dziadek mroz powinien do nich przyjsc na swieta i pozabierac im wszystkie pieniadze XD
spokojnie ukraina mogla by sobie za to kupic z 10% wiecej amunicji
jakby ktos tam mial jaja to by ich wysylal na front, od razu by sie te pieniazki znalazly bez szukania
taka propaganda by pomogla ukrainie przekonywac swiat ze warto im jeszcze pomagac
a eksperci to przeciez sa zawsze golodupce wiec na ideowosc w 2023r bym nie liczyl
Od lutego/marca 2022r. stwierdzenie takich faktów to temat tabu i ostracyzm...