Aktywne Wpisy
Ukradziono mi rower o wartości około 3000 zł. Zgłosiłem sprawę na policję. Mam nagrania, na których widać złodzieja. Poniżej zamieszczam foto. Kradzież miała miejsce we Wrocławiu w okolicach aquaparku/Wroclavi. Rower przypiąłem do stojaka rowerowego pod klatką schodową na zabezpieczeniu typu sprężynka (niestety używałem jej tylko do krótkotrwałego przypięcia roweru, żeby nie wozić się z ciężkimi łańcuchami...). Kradzież nastąpiła w niecałą godzinę od przypięcia roweru. Zakładając, że przechodził tamtędy bez sprzętu zaraz po
blackghost +7
Cześć, mam taki dylemat i trochę zagwostkę..jako prosty chłopak ze wsi wyjechałem do miasta..za bardzo nie znam się na motoryzacji a szukam pierwszego samochodu.
Mam odłóżone 25/30 tys. Upatrzyłem sobie Porshe Cayen I gen. napęd 4x4 silnik 3.5 ponad 300km z 2003 roku. Nawet nie wyobrażam sobie jaka to koc i jak to może targać. Do tego napęd na cztery buty. Dobrze wiem że Porshe to synonim luksusu i prestiżu i jak
Mam odłóżone 25/30 tys. Upatrzyłem sobie Porshe Cayen I gen. napęd 4x4 silnik 3.5 ponad 300km z 2003 roku. Nawet nie wyobrażam sobie jaka to koc i jak to może targać. Do tego napęd na cztery buty. Dobrze wiem że Porshe to synonim luksusu i prestiżu i jak
Czy jest jakieś miejsce gdzie można poszukać ludzi, którzy chcieliby się podjąć zadania tworzenia tego na podstawie mojego pomysłu?
Czy może po prostu ubrać to w jakąś zwięzłą formułę i wysłać do jakiegoś studia produkującego gry żeby ich tym zainteresować?
Proszę o ograniczenie ironicznych komentarzy, bo jestem w tym totalnie zielony i nie znam nikogo z tego środowiska, ale myślę że warto chociaż komuś przedstawić moją propozycję (oczywiście po podpisaniu NDA)
#gamedev #kiciochpyta
A jak bardzo chcesz i nie chce Ci się spędzić kilka lat od stażysty i juniora w gamdevie, to poszukaj tutoriala do wybranego przez Ciebie silnika, zbuduj w pojedynkę demo, udaj się do inwestorów/wydawców, to jeśli pomysł będzie na tyle dobry, że rzucą w Ciebie kasą i zapewnią know-how jak się w ogóle robi większe projekty, to możesz uznać że jest dobrze, bo tak się raczej nie trafia. Ludzie z gotowymi fajnymi pomysłami, gotowym zespołem i działającym vertical slice bujają się w poszukiwaniu wydawcy.
No i jeszcze kwestia tego typu żeby podpisana umowa cokolwiek Ci dawała, tzn. w przypadku gdy projekt nie zostanie dowieziony albo będzie flopem to nie zostaniesz z grubym
@Comprido: Jeśli mowa o projektach z UE to spoko, próbuj. Ale jeśli mowa o jakieś lokalne granty dla polskich gamedevów, to mogę ci już teraz powiedzieć, że nawet jak masz dobry projekt, to nic z tego nie wyciągniesz. Śmiesznym trafem wygrywają te projekty, z którymi powiązani są jurorzy oceniający. :)
A tak naprawdę to twój pomysł realizacji był poprawny. Możesz jeszcze spróbować jakiś crowdfounding - sam fakt że złapiesz odpowiedni rozgłos może przekuć się w kontakt jakiegoś studia.
1. Gra o Odtwarzaniu Snów: Gracze wchodzą w świat snów, gdzie muszą rozwiązywać zagadki oparte na logice snów, aby odkryć tajemnice swojej podświadomości.
2. Symulator Podróży Międzywymiarowych: Gracze eksplorują różne wymiary, każdy z unikalnymi prawami fizyki i niezwykłymi stworzeniami.
Crowdfunding powoduje że wystawiam swój pomysł dla publiki, bo nie wyobrażam sobie że ktoś wykłada pieniądze na coś, czego nie zrozumie w pełni i go to nie zacheci do
@mathix: tutaj też bym się w pełni nie zgodził - nawet doskonały projekt bez marketingu nie przebiję się przez tony chłamu - chociaż są wyjątki jak flappy bird - gdzie prosty pomysł na gierkę miał swój ogromny sukces, ale to raczej pojedyńcze przypadki
Jednakże życzę powodzenia, widać zapał i to się liczy :)
@Horvath: szkoda pomysłu na playwaya