✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czy informacje o balkonie i/lub tarasie powinny znajdować się w prospekcie informacyjnym i umowie deweloperskiej? Z tego co widzę te dokumenty, to tylko w umowie wstępnej napisali, że do mieszkania przylega balkon i taras, nie wiem czy się martwić :/ #nieruchomosci #mieszkania #kredyt2procent #prawo
@mirko_anonim: Oczywiście, choć to jest element części wspólnej to masz prawo do jego wyłącznego korzystania, a zatem powinno to zostać opisane w prospekcie lub umowie deweloperskiej (w tym jako załącznik na rzucie lokalu).
Jakaś małpa w radiu teraz właśnie opowiada jak to Polacy będą szczęśliwi gdy będą nosić toboły z butelkami do sklepów, chodzi o tą kaucję, no ja jestem bardzo szczęśliwy nie wiem jak wy
Czy informacje o balkonie i/lub tarasie powinny znajdować się w prospekcie informacyjnym i umowie deweloperskiej? Z tego co widzę te dokumenty, to tylko w umowie wstępnej napisali, że do mieszkania przylega balkon i taras, nie wiem czy się martwić :/
#nieruchomosci #mieszkania #kredyt2procent #prawo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
https://warszawa.naszemiasto.pl/zerwany-balkon-w-nowym-bloku-na-bialolece-konstrukcja/ar/c1-7758273