Aktywne Wpisy

FejsFak +45
Wymieniłem ten modulik VCD przez który były błędy na magistrali CAN ale nic to nie dało, auto dalej nie chce zapalić :(
Podpinam żarówkę 12V zamiast wtryskiwacza i nawet nie mrygnie podczas kręcenia czyli ECU nie daje napięcia na wtryski. Już zaczyna mi brakować pomysłów co może być nie tak. Jak się okaże, że to jakiś bezpiecznik albo przekaźnik (niby wszystko sprawdzałem i jest git) to będę się śmiał z siebie cały
Podpinam żarówkę 12V zamiast wtryskiwacza i nawet nie mrygnie podczas kręcenia czyli ECU nie daje napięcia na wtryski. Już zaczyna mi brakować pomysłów co może być nie tak. Jak się okaże, że to jakiś bezpiecznik albo przekaźnik (niby wszystko sprawdzałem i jest git) to będę się śmiał z siebie cały

źródło: IMG_20250215_142321_597
Pobierz
Hunchbacked +317
"Tyska policja poinformowała w sobotę, że odnalazła się 16-letnia Sylwia, której poszukiwano od 8 lutego. Dziewczyna jest cała i zdrowa."
uf, wykopki na szczęście cała i zdrowa, więc do do zobaczenia przy trzecim zaginięciu!
#p0lka
https://www.rmf24.pl/regiony/slaskie/news-odnalazla-sie-zaginiona-16-latka-z-tychow,nId,7912182
uf, wykopki na szczęście cała i zdrowa, więc do do zobaczenia przy trzecim zaginięciu!
#p0lka
https://www.rmf24.pl/regiony/slaskie/news-odnalazla-sie-zaginiona-16-latka-z-tychow,nId,7912182

źródło: 5e42af3c3a901b7ab4a8a9c3c66a3bd84831b4a3b5d9135cb9a711858c4f5d1e
Pobierz
#rtx #hardware #pcmasterrace #skladamkomputer #komputery
@keton22: Dwa tysiące złociszy za 4090 to byłby arcyzajebisty deal na który sam bym się skusił.
Chyba że kolega zapomniał tam dodać jedno zero, albo jednostkę walutową $ czy też €. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@supra107: jest raczej oczywiste że takich rzeczy podobnie jak zarobków wypokowych programistów nie podaje się w żetonach z orzełkiem, za szybko kurs się zmienia ;) A dla odbiorcy docelowego to jest 2k albo 3-4 dni pracy.
@keton22: No tak, bo dolar USA to wcale nie kompletnie wyimaginowany papierek który non stop jest nadmuchiwany przez Rezerwę Federalną USA złożoną z prywatnych banków, bo odkąd Nixon zniósł złoty standard to wszystkie waluty świata opierają się na fikcyjnej wartości dolara USA, a PLN to koniec ludzkiej stonogi USD>EUR>PLN.
Ja wiem że modne jest plucie na naszą walutę bo PiS zły i w ogóle, ale niech
@supra107: Moje ulubione #shitwykopsays to że ludzie w krajach z Euro czy w USA biegają z iPhone'ami i RTX'ami 4090, które to kupują za średnią wypłatę xD A prawda jest taka że przeciętnego człowieka też tam na c---a stać.
Ja na ten przykład wolę mieszkać w Polsce niż w takim RPA czy KRLD, ale to może dlatego że mi jakaś blondyna opłacana przez USA nie wpaja do łba ojkofobii że mam się tego kraju za wszelką cenę wstydzić.
@L3gion: tak to sobie tłumacz, tyle że programista 15k to jest coś normalnego. Ba, można więcej. Podobnie jak nauczycielka 6k czy project manager 8k. A to Holandia, nie Hameryka. No ale spoko nazwij mnie teraz kłamcą w ramach #shitwypoksays czy coś. Wszystko ludzie których znam i mam z nimi częsty kontakt.
@keton22: Ale ty nie kłamiesz, jesteś zamknięty w swojej bańce. Po prostu.
Siedzisz w bańce negatywnych informacji dotyczących Polski, idealizujesz "te lepsze" kraje, ale w rzeczywistości tam dla przeciętnego obywatela sytuacja finansowa jest tak samo mizerna jak tutaj, i waluta nie ma tam nic do gadania.
@supra107: za mniej stabilną na tyle żeby nie zawracać sobie głowy przeliczaniem cen. Tylko i aż tyle. Zresztą ja akurat elektronikę kupuję ze sklepów w NL i DE więc nie znam cen w PL. Resztę dośpiewaliście sobie z Mirkiem powyżej.
niech ci będzie - wygrałeś. Wszędzie