Aktywne Wpisy

je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 24.1% (41)
- kit 53.5% (91)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 22.4% (38)

MonazoPL +43
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz

#rtx #hardware #pcmasterrace #skladamkomputer #komputery
@keton22: Dwa tysiące złociszy za 4090 to byłby arcyzajebisty deal na który sam bym się skusił.
Chyba że kolega zapomniał tam dodać jedno zero, albo jednostkę walutową $ czy też €. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@supra107: jest raczej oczywiste że takich rzeczy podobnie jak zarobków wypokowych programistów nie podaje się w żetonach z orzełkiem, za szybko kurs się zmienia ;) A dla odbiorcy docelowego to jest 2k albo 3-4 dni pracy.
@keton22: No tak, bo dolar USA to wcale nie kompletnie wyimaginowany papierek który non stop jest nadmuchiwany przez Rezerwę Federalną USA złożoną z prywatnych banków, bo odkąd Nixon zniósł złoty standard to wszystkie waluty świata opierają się na fikcyjnej wartości dolara USA, a PLN to koniec ludzkiej stonogi USD>EUR>PLN.
Ja wiem że modne jest plucie na naszą walutę bo PiS zły i w ogóle, ale niech
Ja na ten przykład wolę mieszkać w Polsce niż w takim RPA czy KRLD, ale to może dlatego że mi jakaś blondyna opłacana przez USA nie wpaja do łba ojkofobii że mam się tego kraju za wszelką cenę wstydzić.
@keton22: Ale ty nie kłamiesz, jesteś zamknięty w swojej bańce. Po prostu.
Siedzisz w bańce negatywnych informacji dotyczących Polski, idealizujesz "te lepsze" kraje, ale w rzeczywistości tam dla przeciętnego obywatela sytuacja finansowa jest tak samo mizerna jak tutaj, i waluta nie ma tam nic do gadania.
@supra107: za mniej stabilną na tyle żeby nie zawracać sobie głowy przeliczaniem cen. Tylko i aż tyle. Zresztą ja akurat elektronikę kupuję ze sklepów w NL i DE więc nie znam cen w PL. Resztę dośpiewaliście sobie z Mirkiem powyżej.
niech ci będzie - wygrałeś. Wszędzie