Aktywne Wpisy
kodecss +12
#zalesie
Ja #!$%@? moja rozowa namówiła mnie na wspolne "odrobaczanie" - tak bez pryczyny. Bo pewnie kazdy ma robaki i kazdy powinien raz na x lat to robic, profilaktycznie.
Wziałem jakas wielka tabletke jakby ja kupila w zoologicznym dla psa.
Zaraz mi #!$%@? brzuch i dupe
Ja #!$%@? moja rozowa namówiła mnie na wspolne "odrobaczanie" - tak bez pryczyny. Bo pewnie kazdy ma robaki i kazdy powinien raz na x lat to robic, profilaktycznie.
Wziałem jakas wielka tabletke jakby ja kupila w zoologicznym dla psa.
Zaraz mi #!$%@? brzuch i dupe
teslamodels +42
Od dwoch tygodni pracuje 3 dni tygodniowo, cos pieknego tak powinno byc zawsze. Masz czas odpoczac, porobić swoje rzeczy wynudzić się i wrocic z checia do pracy. Powinno to byc standardem
#pracbaza
#pracbaza
@hermie-crab: Przed wojną mówiono też "ruchaj się dziwko", co znaczyło "pośpiesz się dziewczyno". Idź tak powiedz do kogoś, najlepiej do kobiety xD
To co wkleiłeś to są archaizmy, które z języka zniknęły, bo język ewoluuje i są niepotrzebne, tylko utrudniają komunikację. Ludzie zrozumieli że nazwa zawodu nie określa płci i są do tego dedykowane części mowy. Teraz grupa pajacy próbuje cofnąć rozwój wynika, bo ich dupa piecze
Polski jest fleksyjny, brak form żeńskich jest problematyczny, co najlepiej zobrazowała pisarka Stefania Grodzińska juz dawo temu:
https://rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1861:stanowisko-rjp-w-sprawie-zenskich-form-nazw-zawodow-i-tytulow
Jest tam też jedno ważne zdanie:
Wyzywanie kogoś od transseksualistą bo woli taką formę, a nie inną, jest zwyczajnym chamstwem. Stajesz się hipokrytą.
Poza tym co masz za problem z parami:
z introligator / z introligatorem
z
:)
to są formy męskie, o ile przyzwyczailiśmy się do używania ich w mianowniku do kobiet to odmienione już ryją banię równo
"poszedłem z introligatorem Bożenką na przerwę"
@23kulpamens:
To jest wykop, tu się pisze szybko, zresztą poprawiłem. Brakuje Ci argumentów, że czepiasz się drobnych błędów?
@hermie-crab: powinno być "poszedłem z introligator Bożenką na przerwę"
"introligator" to taki sam feminatyw jak "introligatorka"