Wpis z mikrobloga

Ciekawi mnie czego Ty oczekujesz.

@AnonimoweLwiatko: ale to ja wrzuciłem post "z ciekawości". Możemy się umówić że w pewnym momencie napiszę co chodzi mi po głowie.... i przy okazji czego ja oczekuję.
Ok, wołam: @WielkiNos: @M83_ @AnonimoweLwiatko @WhitePill4All @Pharos

Bardzo podoba mi się klasyczna odpowiedź @WhitePill4All o tym czego mężczyźni powinni oczekiwać od kobiet: "sex, silence, sandwiches". Choć szczerze, uważam że "spokój" i "kanapki" facet powinien sobie potrafić ogarniać sam. Więc zostawmy tę wersję.

Oczywiście @M83_ ma rację, z drugim klasycznym podejściem, że są 3 rzeczy, które kobieta może dać mężczyźnie w związku.... o ile myślimy o tym samym to zdaje się było
@blargotron: wiem... laski nieodmiennie robią karpika jak pokazuję jakich podcastów słucham (masa coachy dla kobiet), jakie książki czytam (no tu sporo "niemęskich" pozycji). Po prostu mam na to wywalone, a poza tym zauważyłem że kobiety, które widzą w tym sens, zwykle mi także odpowiadają. Odrobina kobiecej strony i świadomość tego jak patrzy druga płeć przydaje się każdemu "prawdziwemu facetowi".
Ale jak dla mnie, facet który oczekuje tylko bliskości, tylko przytulania i zaopiekowania od kobiet, to trochę taki duży dzieciak próbujący uzupełnić to czego brakuje mu po wyjściu z domu rodzinnego. I wydaje mi się, że jest to na tyle infantylne i niemęskie że odpycha wiele sensownych kobiet.

@kosmita: Czy ja wiem? Bliskość fizyczna to taka potrzeba ludzka raczej, nie wywodząca się z braku uczucia z domu. Co do opieki to