Aktywne Wpisy
Za granicą
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
Ponad 6 lat doświadczenia w zawodzie w kraju anglojęzycznym, certyfikaty zawodowe, angielski płynny jak miód, zarobki powyżej medialnej krajowej które sami oferowali i nawet się nie pytali ile bym chciał, przy zmianie firmy od razu na rekrutacji informują że top 1 kandydat ze względu na w/w fakty, a doświadczenie w największych firmach branżowych w UK.
Meanwhile in Polska
Firma odrzuciła aplikację bo 5k brutto to za dużo dla nich, mają studentkę która będą uczyć za minimalną na umowie na zlecenie i będzie za tą stawkę robić na 3 zmiany.
Przecież
skar +469
Czołem! Mireczki z #gastronomia #restauracja potrzebuje waszej pomocy!
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
Stworzyłem swój produkt, którego próbki chcę wysłać do szefów kuchni, aby poznać ich opinie na jego temat.
Mianowicie chodzi liofilizowany czosnek. Czosnek ten jest nieporównywalnie bardziej intensywny w smaku i aromacie niż znany wszystkim czosnek granulowany. Dodatkowo zachowuje praktycznie wszystkie wartości odżywcze świeżego czosnku, posiada czysty skład (100% czosnek), surowiec wykorzystany do produkcji to odmiana 'Harnaś' i pochodzi od lokalnego rolnika. Czosnek przed liofilizacją został zblendowany i ma formę sypką, natomiast po dodaniu do sosu lub dania, kiedy naciągnie odrobinę wilgoci staje się nie do odróżnienia z czosnkiem świeżym.
Poszukuję
U znajomego z tym samym routerem i prędkością internetu pobiera gierki na XSX z prędkością ~600 Mb/s. Czemuż u mnie to może nie działać?
#xboxseriesx #xbox
Ale tym samym kablem podłączałem komputer pod ten sam router i wszystko śmigało (komputer pokazywał się w ustawieniach routera oraz miałem szybki internet), komputera już nie mam, teraz mam XSX i po podłączeniu tym samym kablem oraz pod ten sam router, mam ograniczoną prędkość do 90 Mb/s i nie widać XSX w ustawieniach routera (mimo że konsola pokazuje, że jest podłączona kablem a nie
Konsola oraz router pokazuje prędkość pobierania w tych samych jednostkach.
Aż poczułem ciepło między uszami.
Sprawdź czy
1. Pod dobre wifi jesteś podłączony i na pewno 5ghz
2. Odleglość od routera. 5Ghz ma gorszy zasięg niż 2.4.
u mnie tez czesto nie osiaga pelnej predkosci mimo ze jestem po kablu. ale w przypadku internetu ktory ma 600Mb/s, teraz patrzylem to aktualizacje lecą w granicach 200-250Mb/s
@Julek85
Zrobiłem coś czego trochę się obawiałem robić - ustawienia fabryczne routera. Bałem się, że majster po podłączeniu routera musiał coś jeszcze majstrować, żeby było połączenie z internetem ale ostatecznie po resecie internet był od razu.
I tak jak XBOX już się pojawił w ustawieniach routera tak na telefonie (połączenie 5GHz) mam max. 60 Mb/s na speed test.
Na Xboxie po kablu na speedtestach mam max. 94 Mb/s pobierania i tyle samo wysyłania i też z taką samą prędkością
pobieranie: 94,98 Mb/s
wysyłanie: 92,94 Mb/s
utrata pakietów: 0%
MTU: 1480
opóźnienie: 31 ms
Nazwa Parametry
Wi-Fi 2.4 GHz: 802.11ax (Wi-Fi 6), MIMO 3x3 5 GHz: 802.11 ax (Wi-Fi 6), MU-MIMO 4x4 Kompatybilność ze starszymi standardami
LAN/WAN 1x port Gigabit Ethernet (1 Gb/s, RJ-45)
LAN 3 x port Gigabit Ethernet (1 Gb/s, RJ-45
Mój kabel eth ma 8