Wpis z mikrobloga

Coś w tym jest. Dzisiejszemu społeczeństwu wmówiło się że każdy powinien skończyć studia, zostać magistrem, państwo do tego zmniejsza wymagania czy to matur czy to na studiach się bawili w zdalne, które nie wymagały żadnego wysiłku by skończyć studia.
I potem przychodzi taki pracownik, pan magister inżynier i on mówi że ma problem z zapamiętywaniem co się do niego mówi, ma problemy z szybkim myśleniem i samodzielnym rozwiązywaniem problemów. normalnie Brain Fog.
  • Odpowiedz
@AnonZarobas: Można mieć brain foga na skutek np złego odżywiania się, stresu, używek. Po prostu umysł będzie gorzej działał wystawiony na nie i zanim dojdzie do siebie minie troche czasu. IQ nie jest jedynym wyznacznikiem sprawności umysłowej.
  • Odpowiedz
o cię uj. Kolejne „naukowe” usprawiedliwienie na własne s----------e. To teraz już nie tylko będzie wina kobiet i normictwa, ze jesteście przegrywami tylko będziecie zrzucać winę na „mam hory muzg” mnie się te pieniądze i ruchanie po prostu należą ()
  • Odpowiedz
@thePodgrzybek jak paru przyglupow podchwyci temat i zacznie to propagować jak różne dogpille to zobaczysz, że tak będzie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@thePodgrzybek: a ja niestety widziałem, że niby nie mogą iść na studia i sobie w życiu poprawiać bo 'brain fog'.
Zastanawia mnie co to za zjawisko, bo faktycznie są low IQ jednostki, które nie są w stanie niczego się nauczyć. Więc może to taki cope. Zdajesz sobie sprawę z własnych ograniczeń, ale sobie tłumaczysz, że to jakieś tymczasowe otumanienie.
Generalnie to nie wiem, ale spekuluje, to ciekawy temat. Przecież low
  • Odpowiedz
@AnonZarobas: Znaczy wiesz, nie wątpię że takie przypadki się zdarzają, mimo to sądzę że "brain fog" tyczy się raczej przejściowych problemów. Wiele rzeczy może go powodować, od stresu, przez niewyspanie, po deficyty np. witamin z grupy B. Myślę że tym co odróżnia low-iq od brain fog jest właśnie ta przejściowość. Sam miewam takie dni bądź nawet tygodnie kiedy jest ze mną tak źle, że nawet banalne dodawania i odejmowania stanowią
  • Odpowiedz