Aktywne Wpisy
TSR44 +347
ATAT-2 +418
Przeczytałem właśnie dwa wpisy ludzi z gastro którzy wręcz DOMAGAJĄ się napiwków i nie pojmują jak można ich nie zostawiać.
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Szczerze? Po ostatnich kilku dniach gdzie stołowałem się w knajpach (wyjazd majówkowy) to powiem, że takiego uja. Restauratorzy już tak polecieli z tymi cenami zasłaniając się inflacjami, cenami prądu i płacami minimalnymi że już sami się zatracili w tym, gdzie jest granica.
Rozumiem ładna knajpka, ładny ogródek, miła obsługa, DOBRE jedzenie -
Hiszpania dywaguje i glosuje nad nowym SMI (pensja minimalna) w wysokosci jedynie niecale 300€ wyzszej niz obecnie. Jeszcze chca tylko dorzucic 32h tydzien pracy zamiast 40h
"Czesc, giniemy" chcialoby sie rzec...
To oznacza wzrost minimalnej o ponad 120% w niecale kilka lat, nie mowiac o tym iz jesli zalozymy skrocenie czasu pracy do produktywnosci to ponad 150% ( ಠ_ಠ)
Debile.
SMI chca utrzymywac na poziomie 60% sredniej krajowej, tylko ze ta srednia krajowa jest jak pies i ja, srednio mamy 3 nogi :)
Ilosc osob zarabiajacych minimalna wzrosla lawinowo. Doszlo do tego ze specjalisci #!$%@? to i zaczynaja pracowac na lidlu w kasie bo po kiego sie meczyc.
Stary to jebnie...
Takze jebna sie w leb to sie mozesz :-)
Statystyki sa nieublagane.
Convenio Colectivo (branza) (wojewodzctwo)
Milej literatury