Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci #kredythipoteczny #polska #wybory

Żyjemy w kraju w którym cieszymy się, że partia nie spełnia obietnic wyborczych.

Jak ma być w tym kraju dobrze skoro wolimy utrzymywać całą machinę rządową tylko w takim celu, żeby nie były wprowadzane, żadne zmiany. Tym bardziej zmiany, który zawnioskowała demokratyczna większość.

Cieszymy się, że demokratycznie wybrane potrzeby społeczeństwa nie zostaną spełnione. Żyjemy w chorym kraju, z chorym społeczeństwem. Dobrze, że sam biorę się za swoje życie i zarobki, bo gdybym czekał na pis czy koalicję, która ma mi zapewnić dobrobyt to skończyłbym jak większość wykopków. Czyli bez mieszkania, z czokoszokami w łapie, oglądanie nsfw i stóp na mirko. Wbijaniu bordo na byciu przegrywem i robieniu płaku płaku do wszystkich naokoło, czyli typowymi beta zachowaniami.

Czy są osoby, które myślą podobnie do mnie?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
Jak ma być w tym kraju dobrze skoro wolimy utrzymywać całą machinę rządową tylko w takim celu, żeby nie były wprowadzane, żadne zmiany.

@mirko_anonim: czasami lepiej nic nie wprowadzać, wtedy przedsiębiorcy/ludzie wiedzą na czym stoją. Ciągłe zmiany też nie są dobre. Wolałbym rzadkie zmiany albo wcale. Dlaczego nie zrobić dobrego prawa gospodarczego, które jest na tyle uniwersalne, że nie trzeba nic robić z tym?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo przyzwyczailiśmy ludzi do rozdawnictwa i nie ma innej opcji zmiany niż obiecać i ...nie wprowadzić. Z jakiej paki rząd ma cokolwiek dopłacać, rozdawac. Powinien zbierać w podatkach minimum i utrzymywać tylko minimum urzedów. Socjalizm się marzy wykopkowi? państwo ma pomóc? Dla wszystkich, którzy uważają, że za pisu było bogactwo. Macie wszystkie 500, 800+ 13,14, dotacje na węgiel, dopłaty do energii, zamrożony vat, tarcze antyinflacyjne i co dalej słysze?
  • Odpowiedz
Z jakiej paki rząd ma cokolwiek dopłacać, rozdawac.

@maryjuszpitagoras: bo tego chcą wyborcy i to się „klika”.

Powinien zbierać w podatkach minimum i utrzymywać tylko minimum urzedów.

To się nie sprzedaje, musi być chwytliwe hasło, „500+” to był majstersztyk marketingowy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Napisales coś przeciwko PO i koalicji, której jedynym zadaniem w tej kadencji jest uwolnienie nas od ciemiezycielskich rządów PISu. Nie spodziewaj się specjalnej aprobaty.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
✨️ Autor wpisu (OP): @maryjuszpitagoras

Marzy mi się, żeby wyszła nowa partia i powiedziała, że nie mamy żadnego planu, nie zmienimy nic, nie będzie wprowadzać dodatkowego socjalu ani obniżać podatków. Wtedy chciałbym, żeby ludzie świadomie wybrali taką partię, a nie wybierali bo PO czy PiS.

Nie chcę być oszukiwany przez rządzących i
  • Odpowiedz