Aktywne Wpisy
Takie tam na oględzinach mieszkania, klientka chce tylko wymalować. Szybka wycena 1000zł za cały korytarz wraz z zabezpieczeniem drzwi podłóg itp materiał w zakresie klientki. Zostałem wyj**any za drzwi bo chyba przyjechałem z warszawy z tymi cenami - poprzednio pan zenek zrobił jej za 500zł malowanie z gipsowaniem. W komentarzu wiecej. #remontujzwykopem
makamele +82
Na #demografia najwiekszy wplyw ma sytuacja na rynku #nieruchomosci, a potem stabilna sytuacja na rynku #pracbaza (oczywiscie mowimy tu o panstwach z obywatelami, ktorzy koncza przynajmniej gimnazjum i ze srednia IQ > 80).
Wszedzie na zachodzie jest słabo z kupnem mieszkania.
Nawet jesli wam sie wydaje, ze na zachodzie maja lepiej od nas, to wciaz tam jest przepasc w stosunku do tego jak latwo bylo w latach 1960-1990
Obecni landlordzi kupowali wtedy za grosze mieszkania warte dzis miliony euro i
Wszedzie na zachodzie jest słabo z kupnem mieszkania.
Nawet jesli wam sie wydaje, ze na zachodzie maja lepiej od nas, to wciaz tam jest przepasc w stosunku do tego jak latwo bylo w latach 1960-1990
Obecni landlordzi kupowali wtedy za grosze mieszkania warte dzis miliony euro i
https://twitter.com/SamborskaM/status/1724688857134674211?t=0nM6YrfLIKCIcaf5YMYRNA&s=19
#polityka #bekazkonfederacji #bekazprawakow #gospodarka #konfederacja #neuropa #lewackihumor
@scriptkitty: a ile tych wolnościowców było? 3? xD No i przecież dohtur ekonomi został
Ja się po Konfie nie spodziewam niczego dobrego poza kontrariaństwem, ale to już dowalanie się na siłę, aby uratować tylko KO i 3D przed kompromitującym głosowaniem przeciwko własnej obietnicy.
@PfefferWerfer: wolnorynkowcy nawet w czasach świetności korwina w konfie i tak stanowili jakieś pojedyncze procenty.
@Janusz_Jubicz: Złośliwe. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest napisane to, co jest napisane. Sam zauważasz, że jest nieprecyzyjne i "prawdziwego" znaczenia trzeba się z kontekstu doszukiwać. Nie tak powinno wyglądać prawo.
@scriptkitty: poza Korwinem, Mentzenem, Sośnierzem itp. działaczami to ci rzekomi "wolnościowcy" odeszli głównie dlatego, że obronili już dyplomy polibudy i przestali mieć w życiu czas na pierdoły.
@Janusz_Jubicz: miałbym niezłą bekę, gdyby ktoś taką argumentację wytoczył pani z urzędu skarbowego. "Wie pani, przecież wszyscy wiemy, o co chodziło dochtórowi" xD
@Janusz_Jubicz: ktoś złośliwie dopisał do projektu ustawy +32% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja i tak po Konfie nic dobrego się nie spodziewam co do ich własnych inicjatyw, a jakoś redakcji ich pomysłów no nigdy najlepsza nie była xD
A uważasz, że jak wnioski o interpretacje podatkowe wyglądają xD
@Janusz_Jubicz: Wystarczy odczytać to dosłownie. Nie potrzeba żadnej złośliwości.
Zależy jak byś skonstruował kwotę wolną, ale w tej tabelce to bardzo trudno zrobić, bo jest ona domyślnie podzielona na progi. Zakładając, że tak samo opisujemy kwotę wolną i z jakiegoś powodu
@Janusz_Jubicz: no tutaj akurat konfiarski ustawodawca wyraźnie i wprost napisał to tak, że żaden sąd tego nie wybroni i nawet argumentacja, że pisali to po trzech "piwach z Mentzenem" nie pomoże.
@Janusz_Jubicz: Zgadzałbyś się gdybyś nie twierdził, że trzeba sporo złej woli, by to odczytać inaczej.
W sumie zabawne, że się walnąłem w moim zadaniu, bo chodziło mi o 12% powyżej kwoty wolnej. Nie mogłeś się domyślić z kontekstu o co mi chodzi? ;)