Aktywne Wpisy
Runaway28 +49
#przegryw Wiecie co jest najgorsze w fizycznej pracy? Nie to że sama w sobie jest fizyczna ( zależy też od stopnia jak bardzo ciężka nie jest), a to że po niej kompletnie nie chce się niczego, często jedyne na co mam ochote to cos obejrzeć polurkować tag i iść spać. Czasami próbuję coś robić nawet po ciężkim dniu w pracy, jakoś się rozwijać, jednak nie dam rady ani fizycznie ani psychicznie.( ͡
Udało mi się zdrzemnąć w pracy. Jeszcze dwie godziny i wracam do domku. Za godzinę otwierają cukiernie obok to kupię sobie paszteciki lub makaroniki na śniadanie. Chyba udało mi się znaleźć fajną prackę. Cieszę się, że moje orzeczenie o niepełnosprawności umożliwia mi taką ścieżkę zawodową.
#przegryw #jestemcieciem
#przegryw #jestemcieciem
Co stoi na przeszkodzie, by Mirki z tagów #przegryw #blackpill #neet poświęciły się w całości #medytacja #mindfulness?
- Związki, ślub i założenie rodziny odpadają.
- Brak perspektyw na dobrą pracę.
- Najczęściej istnieje możliwość życia na niskim, ale akceptowalnym poziomie na rencie/z pomocą rodziny i/lub dzięki powtarzalnej pracy.
Zostaje dużo wolnego czasu. Co, jeśli zamiast popadać w spiralę #depresja i #nerwica lub zajmować się kiepskim kontentem/uzależniającymi grami, nie medytować intensywnie przez kilka lat, by dotrzeć do zaawansowanego terytorium (trzecia/czwarta ścieżka w theravadzie) i potem cieszyć się błogostanem medytacyjnego "nicnierobienia" przez całe godziny? Na początku może być (bardzo) ciężko, trzeba uważać ze zbyt intensywną praktyką (szczególnie w przypadku problemów dwubiegunowych czy psychotycznych/schizoidalnych), ale potem można cieszyć się #wygryw niezależnie od okoliczności. #buddyzm #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim