Aktywne Wpisy
Marakuja +928
Białek @M_B ty k---o j----a, takiej fałszywej persony jak ty to ciężko nie pocisnac. Specjalnie odzyskałem konto, żeby w pustym łbie może coś zaświeciło. Ty k---o z moderacji, która na wojnie by sprzedała swoja matkę, żeby swoje z-----e geny dalej puścić w świat -c--j ci w dupę, banuj.
Z pozdrowieniami,
C--j wam w dupę
#moderacja #nieruchomosci
Z pozdrowieniami,
C--j wam w dupę
#moderacja #nieruchomosci
Zoyav +7
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Dziś miałem sytuacje która wyraźnie pokazuje na jakim słabym poziomie stoi bezpieczeństwo w krytposwiecie.
Zostało mi bezszczelnie skradzione 1000 zł i nie da się s tym nic zrobić i wszyscy umywają ręce.
Na portfelu MetaMask robię zakup eth płace duża prowizje aby właśnie odbyło się wszystko bezpiecznie.
Nie widzę jednak kasy na swoim adresie. Zaglądam w historie.
Okazuje się ze niby eth zostało przelane i dokładnie w ciągu 10 Sec odesłane w całości na inny adres.
0x96723e6c43db05b8a6c526bae26d5075652a92169d6db0072e6b52dda75c0fa7
I co dalej.
Pisanie do ramp nic nie daje. Odpowiadają jednak ze oni maja bardzo wysokie standardy ale ze kasę przelali a później ich nie interesuje.
MetaMask nie ma żadnego supportu, odradzają pisanie na górnym o kradzieży środków ale przez cały dzień nie dostałem odpowiedzi co mogą zrobić, zakładam ze nic.
Najgorsze w tym jest to ze; do wszystkiego potrzebny jest pierdykiad logowań a pieniądze skrypt zabiera z konta i przelewa na drugie.
I tu pytanie do społeczności:
Jak da się sprawdzić kto lub co ma dostęp do naszego adresu.
Ps: domyślam się, nie da się ?
Jak założyć nowy adres i być pewnym ze tylko my mamy do niego dostęp ?
Używałem telefonu który autoryzuje Moj zakup ale już nikt nie potrzebował autoryzacji przelewu na swoje konto ?
1. Portfel sprzetowy
2. Rabby a nie gowniany metamask.
@Upomnienie_z_grzywnom: https://revoke.cash/ ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Mówisz portfel sprzętowy. Ale przecież krypoto są na blockchainie a nje na portfelu. Czy może jednak jest to jakiś sposób aby ktos znając klucz prywatny nie ruszył naszej kasy ?
@Solidly: trzeba się wtedy nauczyć. Niestety, jak chce się używać krypto to nauka korzystania z portfela jest konieczna. A czasem bywa kosztowna. Giełdy nie są bezpiecznym miejscem. Czasem upadają. Czasem tworzą inne problemy. Esencją krypto jest własny portfel i niezależność.
Powiedz co zrobiłem złe ? Odpowiedz ze coś napewno i ze to moja wina to nje odpowiedz.
Właśnie tak to jest zorbagnizowane ze nie dojdziesz do tego
Pewnie skusiły cie jakies darmowe tokeny, air dropy i teraz zapierasz się, że to z winy portfela zniknęło