Aktywne Wpisy
Koner1391 +33
ładny balon, ile ona czasu się męczy? ponad miesiąc? masakra, jeszcze mumin mówił o zatorze, a się objadają frytami, kebabami i kurczakiem z głębokiego tłuszczu
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
Van-der-Ledre +30
Nie jadłem dziś obiadu, to teraz go zjem. Żeberka z opiekanymi ziemniakami, kapustka oraz sos musztardowy. Potem będzie pite co nie co..
#przegryw
#przegryw
Początkowo miałem tu wstawić jakiś jego dawniejszy kawałek, ale że przesłuchałem (i to chyba już dziesięciokrotnie, poważnie) jeden z jego nowszych albumów, „A Thirst for Summer Rain”, to daję odnośnik do niego. Pierwsze sekundy to samo plumkanie, tak że można wręcz pomyśleć, że pan Henryk zaczął robić comfy synth, ale to tylko przez chwilę tak, później już klasyczna dla niego, trójwarstwowa kompozycja: na pierwszym planie plumkanie, na drugim gitarki, no takie cięższe brzmienia, a jeszcze w tle, na trzecim planie, jęki, żałosne zawodzenia i growling. Oczywiście plumkanie melancholijne, co w moich oczach, tzn. uszach, podnosi wartość produkcji. To, co nieco różni ten album od poprzednich, które znam, to to, że tamte, owszem, też były melancholijne, ale była w nich taka zimowa aura izolacji, samotności, bycia tylko naprzeciw surowej natury, natomiast tutaj jest łagodniej, cieplej jakby, krótko mówiąc, stosownie do okładki i tytułu. Mamy już teraz co prawda jesienny deszcz, a nie letni, ale to nie przeszkadza w słuchaniu „A Thirst for Summer Rain”. Ogólnie polecam tego artystę wszystkim kręcącym się wokół #dungeonsynth i #darkambient, a i może fanom #blackmetal przypadnie do gustu mimo, rzecz jasna, lżejszego kalibru.
#muzyka #muzykaelektroniczna #muzyczneimpresje #melancholia
Lustre oczywiście kojarzę, ale ze wszystkich ich albumów, to tylko ten jeden jakoś zapadł mi w pamięć.