Wpis z mikrobloga

Matko, co dzień dziękuje Bogu, ze nie słuchałem w 2019 niektórych głosów na wypoku, ze 8K za metr to zdzierstwo i musi spaść, bo kto to kupi.

W tym czasie pensja wzrosła mi x 2.5, spłaciłem już 65% kredytu i śpię spokojnie - pewnie dzis, gdybym nie mial wyboru tez bym sie zadluzył, ale to juz inna liga ryzyka.

Z fartem tam spadkowicze.

#nieruchomosci
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BornInSmokes: znajomy kupił w 2005r po ~3k z metra, w tej chwili warte 14k od metra. Nie masz się czym chwalić. Wyszedł na tym prawie x5 a pensja mu wzrosła x6-7
Na dodatek kredyt we frankach który spłaciłeś mu ty z podatków xD Ha tfu samemu spłacać swój kredyt

Pewnie jeszcze kupiłeś coś poniżej 80m2 xD
  • Odpowiedz
Zmień dilera. Kto mu z podatków spłacił kredyt frankowy? Nie ma takiej ustawy!

@Sabr: całe oprocentowanie zostało umorzone, kwotę główną zjadła inflacja. Biorąc pod uwagę utratę wartości pieniądza - biorąc taki kredyt wyszedł na plus o setki tysięcy złotych dzięki podatnikom wyrównującym kurs

Oczywiście że spłacił własnoręcznie kwotę nominalną ale to jest praktycznie kredyt 0%

Na początku dostał propozycje ugody na przeliczenie reszty kredytu po kwocie pln-frank z 2004r. Jak
  • Odpowiedz
biorąc taki kredyt wyszedł na plus o setki tysięcy złotych dzięki podatnikom wyrównującym kurs

@dzem_z_rzodkiewki: Czekaj, ale gdzie tu jest kasa z podatków wydana na spłatę kredytów frankowiczom? Sam napisałeś

Na dodatek kredyt we frankach który spłaciłeś mu ty z podatków
  • Odpowiedz
miałem na myśli kasę którą nadmiarowo płacisz w marżach i opłatach bankowych teraz

@dzem_z_rzodkiewki: Jak nadmiarowo? Nie widzę różnicy w opłatach pomiędzy bankami, które miały franki, a tymi bez.
  • Odpowiedz
@BornInSmokes: Ja żałuję że słuchałem tych głosów, aczkolwiek poza wykopem. Pęga też mi wzrosła x2-3 w zależności od miesiąca. Miałem we łbie myśli, że "kredyt to uwiązanie, oddanie wolności, zobowiązanie", a teraz mam od roku i jest lepiej niż kiedykolwiek. Nikt mi się nie #!$%@?, nie łazi mi żaden oblech-współlokator i robię co chcę. Ratę I rachunki place pół na pół z różową i wychodzi nam prawie tak samo jak
  • Odpowiedz