Wpis z mikrobloga

Posiadacze kotow, pytanie mam. Jak sobie radzicie z kotami? Tak zeby nie drapaly mebli, tak zeby nie sikaly po kątach, tak zeby nie smierdzialy. Bardzo lubie koty, kiedys mialem ale umarl smiercia naturalna :( Problem z kotami jest jednak taki ze one sa rozbójnikami, lataja po mieszkaniu, czasami po wejsciu do mieszkania czuc ich zapach (wiem, bo mam paru znajomych ktorzy maja kota). Jak dbać by nie byc zawiedzionym? Co robicie z kotem gdy nie ma was w domu 8h?
#koty
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CandyToy: Ehh tego sie obawiam. Niedawno robilem remont w mieszkaniu i za ~2-3 lata planuje sie stad wyprowadzic sprzedajac mieszkanie, wiec chcialbym zachowac jego aktualny stan jak najdluzej :D
  • Odpowiedz
@eskejper Moje koty cały dzień, gdy nas nie ma, śpią. Nie sikają po kontach, być może dlatego, że są wysterylizowane. Nie drapią mebli bo mają drapak i co jakiś czas obcinam im pazury.
  • Odpowiedz
Tak zeby nie drapaly mebli, tak zeby nie smierdzialy, Co robicie z kotem gdy nie ma was w domu 8h

@eskejper: moj nie drapie mebli, ale ma dwa drapaki i dywan (moze rasa tez ma wplyw) ;) tam sie wyzywa oprocz tego obcinamy pazurki dosc czesto. Kot nie smierdzi, moze smierdziec z kuwety trzeba wybrac codziennie i tyle. Co robimy jak nas nie ma? nic kot zazwyczaj sobie spi wtedy
  • Odpowiedz
@eskejper: koty nie smierdza, smierdzi kuweta jak sie jej nie sprzata. jesli sika po katach to moze byc chory, zestresowany, koty ogarniaja koncept kuwety lepiej niz ci sie wydaje. jesli drapie meble - tutaj jest kilka sztuczek behawioralnych. zeby kot nie latal po mieszkaniu nalezy go zmeczyc zabawa.
  • Odpowiedz