Aktywne Wpisy
nigdy nie założyłabym takiej sukienki. Kobieta w takim stroju kojarzy mi się z babą wieśniaczką mieszkającą w wiejskiej chacie która doi mleko od krów. Widziałam dzisiaj kobietę w takiej sukience.... fuuu... ku*ra!!!! Nie mogę patrzeć na dorosłe kobiety które ubierają się w takie szmaty do podłogi pod pretekstem bycia "kobiecą"
#tinder #p0lka #rozowepaski #zwiazki
#tinder #p0lka #rozowepaski #zwiazki
oficjalniemartwa +17
Z dziwnych rzeczy, to czasem w ciągu dnia (będąc w domu) ściągam skarpetki tak do połowy stopy. Nie wiem po co i dlaczego, po prostu mnie denerwują i czuje dyskomfort jak tego nie zrobię. Po jakimś czasie zdejmuje je całkiem xD
#gownowpis
#gownowpis
1. Mam upatrzoną działkę 1k m2, w ogłoszeniu nie ma nic napisane o MPZP, ale jest info że jest decyzja o warunkach zabudowy- zabudowa mieszkaniowa jednorodzinna. Czy pod tym kątem wszystko może być git, czy jakoś postronny zainteresowany (ja) może uzyskać telefonicznie informacje na ten temat jak to wygląda pod kątem prawnym z budową na danej działce?
2. Czy telefonicznie w rozmowie z urzędem gminy dowiem się jak wygląda sprawa realizacji projektowanej kanalizacji?
3. Czy rodzaj/klasa gruntu wpływa na koszt budowy w praktyce (fundamenty etc)?
4. Na jakie aspekty zwrócić uwagę żeby życiowo nie #!$%@?ć się na minę?
Z góry dzięki
#budujzwykopem #budowadomu #dzialka
1. Jak jest decyzja o warunkach zabudowy to sprzedający powinien ci dać do niej wgląd. W WZ będą informacje takie jak np. odległość od granic działki budynku, jego max wysokość, szerokość elewacji, liczba kondygnacji, rodzaj dachu i kąt nachylenia, możliwość zrobienia szamba/POŚ, maksymalna powierzchnia zabudowy i inne rzeczy jakie gmina wymyśli.
Z tym, że często jest tak, że gmina wydaje WZ takie jakie wnioskodawca poda (w granicach rozsądku). Po zakupie
A za resztę serdecznie serdecznie dziękuję! 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Sprzedawcę zapytaj czy występował kiedykolwiek o warunki przyłączeniowe mediów, to daje pewność np. Dostawy prądu i wody
Popatrz w okolicy czy jest prad w granicy działki i np. Skrzynka elektryczna, bo załatwienie tego to nawet półtora roku noże trwać
1. Przepisujesz warunki na siebie a potem wnosisz o zmianę warunków zabudowy
2. Po zakupie występujesz o nowe warunki zabudowy i tam podajesz że chcesz więcej
Sam w starych warunkach miałem szerokość elewacji 14m a w nowych zawnioskowalem o 20m i dostałem 20m
Miałem dach wielospadowy a dostalem WZ tak jak chciałem na dwuspadowy
Do warunków zabudowy powinna być jeszcze dołączona analiza urbanistyczna. Jak wynika