Wpis z mikrobloga

@KotBojowy a skąd ma mieć znajomych jak woli sam w domu siedzieć i zajmować się swoimi sprawami? Aby mieć znajomych musisz też się z nimi spotykać i chodzić gdzieś, by kogoś poznać.
@Teec: ja #!$%@? jak mnie denerwuje te zwalanie swojego społecznego spiedolenia i brak znajomych na INTROWERTYZM xDD

Introwertyzm to nie brak znajomych i siedzenie w piwnicy. Introwersja/ekstrowersja tylko mówi o tym jak szybko człowiek sie męczy w kontaktach międzyludzkich. Introwertycy dostają więcej dopaminy od rozmów z ludźmi, więc potrzebują ich mniej. Ale to nie znaczy że nie mają oni znajomych xD Ba, może być introwertyk co lubi chodzić do klubów i
xVolR - @Teec: ja #!$%@? jak mnie denerwuje te zwalanie swojego społecznego spiedolen...
@KotBojowy nawet czasowo jak dużo czasu spędzasz w domu, albo online to jak poznać tych wszystkich znajomych? I to nie chodzi o to, że ktoś ma fobie, ale po prostu tak wychodzi. Jednak by poznać ludzi musisz z nimi rozmawiać i gdzieś ich poznawać. Naturalnie więc introwertycy mają mniej znajomych, więc mem może pasować.