Aktywne Wpisy
ArtBB +103
Powiedzcie mi, że to nie jest kasta xD
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
źródło: 1000015666
Pobierz
Lukaszo5 +266
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Klientów mam tylko z Polski, ale chciałbym sobie coś kupić na #amazon (#amazonde) z 0 vat na firmę
#b2b
Póki się nie wyrejestrujesz musisz składać comiesięczna deklaracje VAT-ue. Słyszałem, że jak nie przewidujesz takich transakcji nie ma potrzeby, ale spotkałem się też z mandatem ze strony urzędu za jej brak. Mówimy oczywiście o deklaracji "zerowej".
@Czyczy: a skąd pomysł, żeby składać zerową?
@devel9k Zarejestruj się, i składaj tylko jak masz transakcje z UE.
Nawet nie ma obowiązku rejestracji do vat ue do pewnego limitu, tylko musisz nabyć z ich vatem.
Jak mu nie wystawią ze stawką 0% doliczą mu stawkę ichniejszą. Rozumiem, że idea jest nie płacić tego VATu.